Východiska: Tropický svet Puma & The Dolphin

16. prosinec 2015

Spojenie Puma & The Dolphin môže znieť zvláštne. Kombinácia týchto dvoch odlišných zvierat sa stala názvom nového projektu bulharského producenta Nikka Names. Známy je z beatového dua 1000names, ktorého releasy sa objavili aj na nemeckom labeli Project Mooncircle.

Nikko Names sa vybral na sólovú dráhu, na sofijskom labeli WTF Is Swag vydal pozoruhodný release “Small Things”, ktorý vybočuje zo žánrových škatuliek. “Toto je moja prvá sólová platňa. Začalo to ako slovná hračka. Keď si predstavím pumu a delfína, sú to dva rôyne svety, ktoré o sebe nevedia,” hovorí Nikko. Zvuk debutového albumu Puma and the Dolphin je zasnený aj eklektický, v niečom retro, ale zároveň nadčasový. Cítiť sú z neho vplyvy detroitského techna, newyorského postpunku i psychedelického diska.

The tropical world of Puma & The Dolphin


The name Puma & The Dolphin at first may sound a little strange. The combination of these two very different animals has become the name of the new project by the Bulgarian producer Nikko Names. He is mostly known for his work in the beat-driven duo 1000names, whose releases have appeared on the Berlin-based label Project Mooncircle.

03532731.jpeg


Nikko Names has just released a remarkable debut solo album on the Sofia-based label WTF Is Swag. “Small Things” steers clear of any stylistic boundaries. “This is my first solo record. It all began as a wordplay. When I imagine a puma and a dolphin, these are two different worlds that are not aware of each other,” says Nikko. The sound of his debut album is dreamy and eclectic, in some ways retro, yet it still manages to stay timeless, with influences ranging from Detroit techno, New York postpunk to psychedelic disco.

Link:
puma-and-the-dolphin.tumblr.com
wtfisswag.bandcamp.com

autor: Lucia Udvardyová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.