Výletní tip Ester Němečkové: Vyrazte za divočinou a prázdnými bučinami do Javorníků

2. říjen 2020
Tip

Výletní tip pro Radio Wave si tentokrát připravila cestovatelka Ester Němečková alias I like tofu. Podle ní byste se mohli podívat do Javorníků, které leží na pomezí Moravy a Slovenska. I přes omezení spojená s koronavirem za to stojí. Můžete tam totiž narazit na opravdovou divočinu a potkat stopy vlků, rysů, nebo dokonce i medvědů.

V okolí se pohybuje málo turistů, občas dokonce nenarazíte na nikoho. Možná kvůli tomu, že tam není mnoho atrakcí ani restaurací. Javornickou hřebenovku, která měří necelých 50 kilometrů, podle Ester zvládnete hravě za dva dny.

Červeně značená trasa vede v podstatě po hranici se Slovenskem, bedlivě tedy sledujte, jaké jsou podmínky pro vstup k našim federálním sousedům, a držte se jich, ať neskončíte v karanténě. Přespat můžete na jediné horské chatě v okolí zvané Portáš nebo v některém z nouzových přístřešků, jichž je na cestě docela dost.

Poslechněte si celý výletní tip Ester Němečkové a dozvíte se více o javornické hřebenovce.

autor: Ondřej Hanko
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.