Výletní tip Martiny Bulánkové: Vyrazte s dětmi na Šumavu za posledním sněhem

18. březen 2022
Tip

Cestovatelka Martina Bulánková z webu Akční rodiče připravila doporučení na výlet pro vás i vaše děti. Radí vyrazit na výšlap na horu Plechý. Nejvyšší bod Šumavy ještě stále nabízí bohatou sněhovou pokrývku. Na Plechý vede hned několik tras, zvolte ale cestu po hřebenu z Třístoličníku. Na celé trase lze sledovat kulisy v podobě rakouských i německých Alp. A když po cestě zpátky nebudete spěchat, můžete si vychutnat i západ slunce.

Výlet na Plechý má své kouzlo v každém ročním období, web Akční rodiče ale vřele doporučuje stihnout výhledy se sněhem. Nepotřebujete žádné speciální zimní vybavení, cesta po hřebenu je prošlapaná a zvládnou ji s vámi i menší děti. Na vrcholu naleznete ideální místo pro svačinu, tak ji nezapomeňte přibalit do batohu.

Jaký bod vás čeká v polovině trasy na horu Plechý? Poslechněte si celý výletní tip Martiny Bulánkové z webu Akční rodiče.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.