Vzkazy ze Samotky: Místo klidu mám stres, opravdu na sobě musíme všichni makat?

14. duben 2020

Také se snažíte dát svůj pokoj, záhon, život a vše, co jde, konečně do pořádku? Podobně karanténu prožívá hudebník Mikuláš Příhoda aka DJ Kewu. Říká, že karanténu bere jako příležitost k soustředění na odkládané věci. To, že by teď měla něco dělat, vnímá také Veronika, ale pod palbou spousty doporučení, jak na sobě zapracovat a v čem všem se zlepšit, se cítí vystresovaná. Moderátorka a reportérka ČT24 Linda Bartošová se musela vyrovnat se změnou rytmu a jiným režimem práce. 

Jaké změny přinesla karanténa moderátorce a reportérce ČT24 Lindě Bartošové a na koho v těchto dnech myslí nejvíc? K čemu se díky izolaci a klidu konečně dokopal producent a DJ Kewu? A proč je pro posluchačku Veroniku těžké si nenadálé zpomalení v klidu užít? Poslechněte si vzkazy ze Samotky, které se tentokrát točí kolem zvládání změn pracovního a životního rytmu a stresu z tisíců možností, po kterých nám všichni radí sáhnout. Rady a doporučení posílá z hájovny v lesích terapeut Honza Vojtko.

Poslechněte si, co na karanténní fomo poradí psychoterapeut Honza Vojtko.

Jaký je život ve společenské izolaci pro vás? Ozvěte se nám na e-mail radiowave@rozhlas.cz. Pošlete nám minutovou nahrávku o tom, kde a jak karanténu prožíváte, co je pro vás těžké, co vám dělá radost a pomáhá vám nebo co jste zjistili o sobě a lidech kolem vás. Vaše vzkazy a postřehy zpracujeme do příští Samotky s psychoterapeutem Honzou Vojtkem.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.