Vzkazy ze Samotky: Překonala jsem vyhoření, ale pozitivní test mě vrátil do izolace

21. duben 2020

Kristýna bojovala dva měsíce s úzkostí a vyhořením. Když se konečně odhodlala začít znova a absolvovala první den v nové práci, zjistila, že je pozitivní na koronavirus. Ve vzkazu na Samotku popisuje, jak se cítí a co jí v náročné situaci pomáhá. Pro ni i pro vás posílá terapeut Honza Vojtko jednoduchý psychotest, který pomáhá k odhalení slabých míst a hledání duševní síly a rovnováhy v těžkých chvílích.

Po čtyřech letech extrémního pracovního vytížení jsem letos v lednu vyhořela. Vrátily se mi panické ataky. Rozhodla jsem se vážně přehodnotit svůj přístup k životu, říká ve vzkazu na Samotku Kristýna. Po opatrném návratu do světa a prvním školení v nové práci se dozvěděla, že má Covid-19 a musí zůstat doma v izolaci. Poslechněte si, co je pro ni nejtěžší a co jí v nelehké situaci pomáhá.

S pozitivním a povzbudivým vzkazem se nám na Samotku ozvala režisérka a herečka Petra Nesvačilová a také moderátor a manažer sociálních sítí Radia Wave Vítek Svoboda. Terapeut Honza Vojtko navíc do desátého dílu Samotky poslal speciální rychlotest, kterým si můžete zanalyzovat svou psychickou rovnováhu.

Jak v těžkých chvílích hledat duševní rovnováhu? Poslechněte si Samotku s Honzou Vojtkem.

Jaký je život ve společenské izolaci pro vás? Ozvěte se nám na e-mail radiowave@rozhlas.cz. Pošlete nám minutovou nahrávku o tom, jak se cítíte, co děláte, co je pro vás těžké, co vám dělá radost a pomáhá nebo co jste zjistili o sobě nebo lidech kolem vás. Vaše vzkazy a postřehy zpracujeme do příští Samotky s psychoterapeutem Honzou Vojtkem.

Spustit audio

Související