Z. K. – Tři karty a sezóna 2012, Viktoria Vittori o síti sítí

27. říjen 2012

V rozhovoru s návrhářkou Zuzanou Kubíčkovou se dozvíte, jak se natáčel fashion film Tři karty. Krátký snímek, ve kterém je v hlavní roli její módní kolekce, se představil na MAUDhomme Fashion Film Videoroom na Designbloku 2012. Druhým hostem Modeschau byla studentka bratislavské VŠVU Viktoria Vittori, se kterou jsme natáčely o kolekci inspirované virtuálními mezilidskými vztahy a sdílením intimity a soukromí.

Zuzana Kubíčková: Sezóna 2012 a fashion film Tři karty
Jaký byl rok s titulem nejlepšího českého módního návrháře od Czech Grand Design? Se Zuzanou Kubíčkovou jsme probraly obě její letošní kolekce a jejich přehlídky na Prague Fashion Weekendu a na Designbloku. Obě kolekce se soustředily na spodní prádlo, jedna spíš ve výtvarném, druhá v nositelném a prodejném pojetí. První kolekci s názvem Stará škeble můžete od 1. listopadu vidět na výstavě ve studiu Polagraph, jde o fotografie Ondřeje Janů pořízené starodávným kolodiovým procesem (na sklo a plechové destičky). V rozhovoru se dozvíte, s čím Zuzana Kubíčková přistupuje k práci na oděvu, který je lidskému tělu nejblíž. Mluvily jsme i o fashion filmu Tři karty, ve kterém jsou kousky z kolekce s/s2012 a který můžete zhlédnout níže.

Viktoria Vittori: Kolekce inspirovaná Facebookem
Viktoria Vittori na letošním Prague Fashion Weekendu představila obhajovací kolekci ke svému loňskému vítězství v talentové soutěži Start–Up (dříve pod názvem New Fresh Style). Na předchozí kolekci, inspirovanou náboženským vytržením a Berniniho sochou Extáze sv. Terezy (viz rozhovor), navázala velmi současným tématem sociálních sítí. Jak do kolekce zapracovala motivy sdílení osobních myšlenek a fotografií na Facebooku, si můžete prohlédnout ve fotogalerii na webu Prague Fashion Weekendu a k tomu si poslechnout komentář designérky.

Odkazy:
cargocollective.com/zuzanakubickova
fashionweekend.cz/#galerie

Playlist:
Prince Rama – Welcome To The Now Age (Paw Tracks)
Ariane Moffatt – Hotel Amour – Dubbel Dutch Remix (Audiogram)
Fancy Mike – Mary B. James (King Deluxe)
Chromatics – Looking For Love (Italians Do It Better)
Oscar Luweez – This is A Dream (Luweez Beats)
Papa – Put Me To Work (uns.)
Laura Mvula – She (live) (uns.)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.