Zahřejte si nohy v ananasu: jak se pletou ovocné ponožky?

28. únor 2019

Nové místo a nová kolekce! Na workshopu Modeschau a Elpidy, který tentokrát hostila kavárna Hlína v Kampusu Hybernská, se pletlo, vyšívalo a háčkovalo na ovocné téma. Slavili jsme totiž premiéru nové kolekce ponožek od dam z projektu Ponožky od babičky. Jak to na workshopu vypadalo?

Do Prahy se sjely pletařky z celé republiky a vedle společného setkání a pletení je čekalo i focení s duem SHOTBY.US. „Projekt Ponožky od babičky vznikl velmi spontánně v roce 2014. Lidé nám do sdružení Elpida nosili starou vlnu, kterou nechtěli vyhodit. A nás napadlo ji nabídnout seniorkám, které rády pletou. Dnes už je v projektu zapojeno přes 200 pletařek z celé republiky,“ popisuje Broňa Hilliová.

Z workshopu Modeschau a Elpida, dámy z projektu Ponožky od babičky

Nejnovější ovocnou kolekci navrhla paní Pavlíčková z Plzně. „Ze začátku pletl každý, co ho napadlo a co uměl, ale postupně jsme začali pracovat na kolekcích. Pletařky jsou otevřené dalším nápadům a inspiracím, které k nim přichází z různých stran,“ říká Broňa Hilliová.

Vedle ponožek a svetrů na dinosaury a další dětské hračky jsme na workshopu také vyšívali. Staré, okoukané nebo pokaňkané svetry tímto originálním způsobem léčí Tereza Rosálie Kladošová, absolventka UMPRUM, která je ve finále cen Czech Grand Design 2018 s kolekcí z recyklované merino vlny.

Nahlédněte na workshop Modeschau a Elpidy:

Vedle pletení se na workshopu i háčkovalo, Pavlína Miklasová z PLOVE společně s paní Čížkovou z Elpidy ukazovaly, jak si uháčkovat bikiny nebo letní top. Poslechněte si víc o nové kolekci Ponožek od babičky a o workshopu Modeschau a Elpidy v Hybernské.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka