Zjišťuju, co ve mně zbylo z člověka, kterým jsem byl, říká autor podcastu Teď jsem Robin

22. říjen 2023

Hostem Pochlap se byl Robin, autor podcastu Teď jsem Robin, ve kterém přibližuje svoji tranzici očima nejbližších. Moderátor Václav Rouček se s ním bavil o tom, jaké prožil dětství na malém městě, jaké pro něj bylo natáčení intimní podcastové série a co ho v životě nejvíc inspirovalo.

„V dětství na mě koukali divně, ne negativně, ale byla jsem podivínka a moji kamarádi byli kluci, dělala jsem klučičí aktivity. Začalo se to lámat po vejšce, kdy všichni zažívají první lásky. V tu dobu chodím s Vojtou, ale zjišťuju, že ten vztah mezi náma je jiný,“ říká v úvodu rozhovoru Robin, který o své tranzici natočil 6 epizod v rámci podcastové série pro Radio Wave. Každé osobě ze svého života věnoval jeden díl, ve kterém si vyměňuje pocity z proměny.

Robin

„Táta do toho nechtěl jít, dostal strach, ale nakonec to vzal dobře. Nejmíň jsem se těšil na rozhovor s mámou, protože jsme se o tom nikdy nebavili, takže to bylo náročný. Ten coming out se týká i jí, protože to musela řešit, nejvíc se bála toho, co na to okolí.“ Další rozhovory Robin vedl například se svou expřítelkyní nebo sestrou. „V každý epizodě je něco, co mě překvapí,“ dodává.

„Jsem v období, kdy zjišťuju, co ve mně zbylo z toho člověka, kým jsem byl. Sebevědomí, které jsem si dobře vybudoval, musím skládat od začátku. V sérii jsem se ale nechtěl rejpat v sobě, zajímal mě pohled těch druhých,“ říká Robin a přiznává, že nejvíc ho nakoplo, když ho bývalá přítelkyně začala oslovovat v mužském rodě. „Jako muži mi teď nic nechybí,“ uzavírá.

Bavil se někdy s tátou o emocích? Čeho lituje? A co ho v poslední době dojímá? Poslechněte si nový díl Pochlap se s Robinem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.