Znovu objevuju lásku k Česku a krásu obyčejných věcí, říká Linda Bartošová při výstupu na Lovoš

22. srpen 2024

S moderátorkou, novinářkou, někdejší účastnicí Miss World a autorkou podcastů Radia Wave jsme se vydali na Lovoš, jeden z vrcholů Českého středohoří. Linda Bartošová během něj mluví o tom, co pro ni znamenají výlety po Česku, horské hřebeny a pohyb v přírodě.

„Už se potím a cítím, jak se mi zlepšuje nálada,“ usmívá se Linda Bartošová po začátku prudkého stoupání na Lovoš během letního dne. Během výletu ve středohoří přemítá o různorodosti přírody v okolní přírodní rezervaci, strachu v přírodě, rozdílech mezi mužským a ženským hikingem a dalšími tématy. Například také bilancuje, jak se naučila vyrovnávat s nenávistnými online reakcemi, nebo (ne)ohlížet se za svou účastí na Miss World.

„Do hor si chodím pro nadhled. Na výletech hledám lehkost a znovu objevuju lásku k této zemi, protože v přístupu české společnosti k některým tématům se mi hledá těžko. A vydávám se sem i pro samotnou krásu nejobyčejnějších věcí,“ shrnuje Linda na vrcholu Lovoše svoji motivaci k výletům.

Jak sama říká, důležitou roli pro ni sehrály výpravy, na které se vydala sama. Například právě do Českého středohoří, na Milešovku, nebo do Jeseníků, kde přemítala i o důležitých životních rozhodnutích, jako byl odchod z České televize.

Poslechněte si čtvrtý díl letního speciálu Expedice s Lindou Bartošovou. Vznikl v zeleném tunelu lesa i na vrcholu s výhledy a lovonádou – natočili jsme ho kompletně během výstupu na Lovoš.

autor: Pavel Sladký
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.