Ztracená kočka se našla po sedmi letech a seniorce smrděla polévka. To jsou zprávy minulého týdne

25. únor 2022

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejmazlavější mozzarellové třešinky ze zpravodajského láku. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanku jakožto milovnici chundelatých domácích mazlíčků rozněžnila zpráva o tom, že Joe a Leanna Drnec z Knoxville v Tennessee adoptovali v roce 2015 kočku Ebi, když ještě žili v Kalifornii. Než se přestěhovali do Tennessee, jejich milovaná kočička se ztratila. Svou rodinu našla díky mikročipu a velmi odhodlanému muži, který číču dovezl ke svým majitelům na vlastní náklady a bylo mu jedno, že bydlí na míle daleko.

Zuzana byla zase pro změnu nadšená z informace o tom, že v Ostravě vznikne mrakodrap s názvem Ostrava Tower. Budova s tvarem přesýpacích hodin a celkovou výškou 235 metrů bude mít 56 pater.

Nemohla chybět ani nějaká ta pikantní krimi zpráva z Brna. Smrdí mi polévka, stěžovala si tamní důchodkyně policistům. Polévková kauza ale měla překvapivě happyend.

Je mezi zkaženou zabíjačkovou polévkou, znovunalezenou mickou a ostravským mrakodrapem nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.