Zvonáče, odhalený pupík a minisukně: Módní trendy 2021 podle českých návrhářů z MBPFW

5. květen 2021

Světové fashion weeky se letos na jaře kvůli globální pandemii koronaviru odehrály digitálně. Český Mercedes-Benz Prague Fashion Week posunul termín z obvyklého března až na začátek května, ale shromažďování ani tehdy ještě nebylo možné. A tak jsme i u nás sledovali přehlídky hlavně online prostřednictvím videí z pohodlí svého domova. Jaké trendy pro letošek místní návrháři předvedli?

Celkově měl jarní týden módy MBPFW skromnější měřítko než v předpandemických dobách. Loni byl v podstatě první velkou akcí, která se musela zrušit kvůli nástupu pandemie covidu-19. Podzimní díl se díky doznívajícímu poklesu šíření nákazy z léta uskutečnil víceméně v běžné podobě, ale letos na jaře to byl pro organizátory opět boj s velmi omezenými možnostmi pořádání akcí. To, že konání jarního týdne módy nevzdali, bylo pro řadu českých tvůrců důležitým povzbuzením.

V kolekcích se objevila řada trendů, které pro rok 2021 naznačily i zahraniční fashion weeky. Jsou to například velké balonové rukávy, úzké topy a minišaty s průstřihy na holé tělo nebo návrat zvonáčů a minisukní. Poslechněte si, jak to na mole pražského týdne módy vypadalo s trendem udržitelné módy nebo body positivity.

Jaké jsou módní trendy pro letošní rok a jaký byl týden módy v autokině? Pro koho čeští designéři navrhují v době home officů, omezeného cestování a střídmého společenského života? Poslechněte si reportáž z jarního týdne módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.