Další džus z mrtvého brouka. Tim Burton z hrobu nevstal

6. září 2024

Čtvrtek zastihl čelistní trio ve značně zásvětním rozpoložení. Vít s Alešem měli hlavy scvrklé z přepracování a Tomáš deklaroval, že cosi celou noc psal. Zda to byla závěť, neprozradil. Každopádně když třikrát za sebou vyslovíte Čelisti!, zjevíme se spolehlivě jako Beetlejuice.

Na výpary nejedou jen moderátoři, ale i kdysi vizionářský animátor a morbidní vypravěč Tim Burton, který se v posledních letech stal unaveným otrokem v továrně na sny a z jeho čokolád zmizelo kakaové máslo fantazie. Nezbývá mu, než se periodicky vracet do dob, kdy byl pln mízy. Druhý Beetlejuice není žádnou výjimkou. Aleš, který z principu nemůže pohanit jakýkoli film, v němž hraje Winona Ryder, ale už na začátku deklaruje, že ani první díl z roku 1988 žádnou klasikou není, což odkýve i Tomák, kterému se doma pravidelně zjevují duchové vypitých pivních lahví.

Přesto je čelistní Diogenes k filmu, který vyvolal za záhrobí i starý cast v čele s Michaelem Keatonem, který už vlastně Keatonem není, o něco shovívavější s tím, že přináší alespoň nějakou burtonovskou šťávu. Ale bohužel se nesmí zapomínat na to, že většina nových postav jsou jen přefouklá camea a film sice překypuje nápady, ale těch dobrých je v něm opravdu pomálu. Celkově tak tahle zásvětní broučí čalamáda spíš středně polechtá žaludek, než by skutečně zasytila.

Je Beetlejuice Michael Keaton lepší Michael Douglas než Michael Douglas? Je film Za horami úlet, nebo ptákovina? Vychytal by víc penalt Han Solo, nebo Hope Solo? Smrdí Benátky víc než Uherské Hradiště a proč je druhý Joker nádherná katastrofa? Nastoupí v hokejové lize mistrů za Třinec spíš Miki, nebo Mrtka? Čelisti, sport, erotika a umění pod jednou peřinou!

Spustit audio

Související