Dětská revmatologie je jako řešení egyptských záhad

5. červen 2024

Ivana a Zuzana ve studiu tentokrát přivítaly pediatričku, odbornici na revma a rodačku z Třince Kačkou Šigelovou. Ta jim popovídala nejen o tom, jak léčí dětem kloubní bebínka, ale i o cestování po Africe a smradlavých sýrech.

Ivanku samozřejmě zajímalo, jak se stane, že se člověk rozhodne být lékařstvem. Kateřina jí vysvětlila, že jí tento nápad imprintovala máma na sedadle v autobuse cestou k babičce. Řeč se vedla i o tom, že málokdo ví, že i děti mohou trpět tajemnými záněty kloubů a dalších částí těla, tedy revmatotologickými problémy. Ivana se pak pochlubila, že ji v Tunisu v sedmnácti balil číšník. Kačka pak ještě zmínila, že člověk, který nejí zrající sýry a česnek, má určitě nudný život a pochválila svůj kraj, tedy rázovité Třinecko, kde jsou krásné kopce a lidé mluví těšínským nářečím po našimu.

Kačka pak ještě povyprávěla o tom, že dělala zdravotnici v Africe a jak na ostrově ošetřovala účastníky reality show Love Islandu, lepila jim tedy flastříky a vytahovala kaktusové trny z prstu. Ivana se pak ještě pochlubila, kde všude se holí, Zuzana se vyznala z lásky ke slovu pipina a mohlo se jít pomalu domů.

Chcete si přemítat o tom, že revma není bžunda? Pusťte si do uší a duše Buchty a možná se Vám to zadaří.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.