Drsný boj orla s chobotnicí a Češi jako vánoční flákači. To je ale svět, říkají Mikrovlnky

20. prosinec 2019

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky loví ty nejhbitější kapříky ze zpravodajského rybníčku. Jako obvykle moderátorky zaujala celá škála informací jak ze světa, tak z brněnského regionu. 

Šokovala je informace o orlovi bojujícím s chobotnicí. Orel bělohlavý na kanadském pobřeží poznal, že je občas lepší nepouštět se do bitek s mořským světem. Chobotnice, kterou si předtím vyhlédl, ho totiž přemohla a nechtěla ho pustit. Naštěstí do díla matky přírody zasáhla lidská síla a pranici ukončila. To je tak, když někdo přecení své síly, konstatovaly moderátorky.

Další opravdu libová zpráva pojednávala o tom, že Češi před Vánoci „proflákají“ v práci skoro dvě hodiny. Pro zaměstnavatele to představuje ztrátu v předvánočním období 7 901 korun na osobu, což je o 678 korun víc než loni. Měření sleduje administrativní profese, tedy takové melouchy, kde je výpočetní technika každodenním pracovním nástrojem. Mikrovlnky ovšem zajímalo, kolik pracovního času promrhají třeba herci, kopáči nebo cukrářky.

K dobrým mravům v Mikrovlnkách patří i nějaká ta krimi zpráva z Brna. Tam se stalo následující: řidič chtěl na zastávce zleva objet šalinu, naštvaný chodec mu následně ukopl zrcátko. Zuzanu ohromilo, že chodci, který provedl útok kopnutím do zrcátka, bylo skoro padesát let, a byl tedy na svůj věk docela dost hbitý. Zvažovala proto, že byl útočník fanda crossfitu stejně jako Ivana. Ivana si ale myslí, že spíše závodně tancoval kankán.

Je mezi orlem bojujícím s chobotnicí, zevlícími Čechy a kopnutím do zrcátka v Brně nějaká hlubší souvislost? Určitě ne, ale nikomu to nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.