Elfové, korzety a nejpohodlnější svetry na světě. Móda 2023 podle českých designérů z MBPFW

20. duben 2023

„Je otázka, jestli se Mercedes-Benz Prague Fashion Week vrátí – a jestli se chce vrátit na předcovidovou úroveň, kdy byl program napěchovaný tím nejlepším z české scény,“ říká v reportáži z pražského fashion weeku redaktorka Radia Wave Veronika Ruppert. Poslechněte si, jaké byly reakce na sci-fi kolekci plnou elfů a elfek, jaká je česká móda na rok 2023 a koho z mladých návrhářů stojí za to sledovat.

Část českých návrhářů v postcovidové době od velkých přehlídek úplně ustoupila a se zákazníky komunikuje přes sociální sítě nebo prostřednictvím menších ateliérových akcí. Někteří si v posledním půl roce uspořádali přehlídky sami na vlastní pěst – namátkou to byly značky jako Jan Černý, Zuzana Kubíčková, Chatty nebo Lukáš Macháček. Kdo se rozhodl prezentovat na jarní edici akce Mercedes-Benz Prague Fashion Week a kdo z designérů nejvíc zazářil?

Poslechněte si, jaká je česká móda pro rok 2023. Jaké mladé talenty na sebe upozornily na jarním týdnu módy MBPFW? Dozvíte se v reportáži.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.