Herečka Simona Lewandowská: Mám ráda, když je něco slizkého

22. březen 2023

Hostem bezvadné a pohodové (i když záleží na úhlu pohledu) rubriky Brambora s vejcem byla herečka Simona Lewandowská. Tu jsme vyrušili při obídku, ale to vůbec nevadilo. Žena, která si svůj filmový debut odbyla ve snímku Zlatý podraz, nám v rozhovoru mimo jiné prozradila, že má kladný vztah k nakládaným houbám. „Mám ráda houbičky, mám ráda, když je něco slizkého,“ vysvětlila svou náklonnost pomocí neprůstřelného argumentu.

V družném a veselém telefonním hovoru jsme probrali taky slova, která se nám nelíbí. U Simony se prý jedná zejména o slovo polízanice, které moc ráda nemá. Ptali jsme se ale i na nestárnoucí klasiku v podobě otázek, která barva je hnusná a jestli je lepší znojemská, nebo koprovka.

V hudebním okénku zazněla písnička J'ai chaud. „Nádherná písnička,“ rozplýval se Aleš. V překladu to prý znamená „Jsem hot“.

Které bylinky se podle Aleše hodí k jednotlivým znamením horoskopu? Dají se v lese kromě hub najít taky nůžky? A jaký má Simona vztah k tlačítkovým telefonům? Poslechněte si celou Bramboru s vejcem a jako vždy se možná i nic nedozvíte.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.