Herní pelmel: Deskovka Dune Imperium funguje líp digitálně, Stalker překvapivě baví i na konzolích

15. březen 2024

Jarda s Lukášem se tentokrát rozhodli Quest zasvětit ne jedné, ne dvěma, ale rovnou desítce her. Dojde mezi nimi na digitální adaptace deskových her, auto-battler s roboty na nově kolonizované planetě, ale i na pokračování pramatky všech moderních akčních adventur s otevřenými světy.

Jarda v posledních týdnech naprosto propadl digitální adaptaci deskovky Dune Imperium. „Když můžu deskovku hrát papírově, tak se snažím ji hrát papírově, ale tady jsem rád, že jsem se nechal přesvědčit,“ říká Jarda Möwald. „Díky tomu, že je digitální, je v ní spousta takzvaných quality of life propriet. Třeba klikneš na figurku a hned vidíš, kam všude ji můžeš poslat,“ vysvětluje svou aktuální vášeň pro oceňovanou strategii ze světa Duny.

Lukáš se naproti tomu pustil do Outcast –⁠⁠⁠⁠⁠ A New Beginning, který po pohnutém vývoji s několika restarty a krachem studia navazuje na 25 let starý první díl. Ten ve své době položil základy moderním akčním světům. „Příběhově pokračování, duší reboot. Je to stále akční adventura zasazená na mimozemskou planetu, opět jsi hrdina Cutter Slate, který jak se jmenuje, tak i působí, i když není jen macho týpek,“ popisuje nový Outcast Lukáš Grygar.

Jarda se pustil také do konzolového portu trilogie Stalker s podtitulem Legends of the Zone, inspirované románem Piknik u cesty, ale také doháněl staré resty ve virtuální realitě. „Half-Life: Alyx je bezpochyby nejlepší hrou pro VR. Hned za ním je Beat Saber, ale Alyx je zkrátka tou pořádnou, velkou hrou,“ pochvaluje si Jarda čtyři roky starou výpravu do City 17.

Jak přísné je přežívání v automobilovém survivalu Pacific Drive? Dělá KeeperFX z Dungeon Keepera lepší hru? A čím Jardovi učarovala Stronghold: Definitive Edition? Poslechněte si Quest s desítkou zajímavých herních tipů.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.