Herní rok 2023 byl nabitý až příliš. Stihnout všechny resty letos nešlo

31. prosinec 2023

Po covidových ročnících charakteristických spoustou odkladů byl letošní herní rok opravdu bohatý. Her je mnoho, času a zejména stopáže málo, a tak Lukáš, Jarda a Šárka před koncem roku přispěchali s tituly, na které se v uplynulých měsících v Questu nedostalo, ale rozhodně by neměly zapadnout.

Zejména na hry z první poloviny roku zvládla kolektivní mysl už zapomenout, Lukáš nicméně připomněl lednové překvapení od studia Tango Gameworks, autorů atmosférických hororů The Evil Within nebo Ghostwire Tokyo. To se vytasilo s kouskem pro jejich portfolio značně netypickým - divoká, barevná hudební akce Hi-Fi Rush vypráví o hrdinovi, který díky kybernetickému implantátu ovládá zvláštní verzi synestezie s rytmickými souboji.

Jarda naopak připomněl titul, který je pro své autory naprosto typický a podle Jardy by zapadnout neměl spíše z negativních důvodů. Avatar: Frontiers of Pandora vyšel v listopadu a mimo netradiční zasazení na líbivou planetu je naprosto typickou hrou v otevřeném světě od Ubisoftu se vším dobrým i zlým, co k tomu náleží. Zejména tedy s repetitivní náplní ve stylu Far Cry, které může plusové body přihrát maximálně licence, a to jen u fanoušků a fanynek Cameronovy filmové předlohy.

Šárka vyzdvihla hru s nejdelším letošním názvem - Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name. Špionážní spin-off slavné japonské RPG série slouží jako příběhová předehra k blížícímu se osmému dílu Like a Dragon: Infinite Wealth, což zavdalo prostor diskuzi, od které epizody je v dnešní době nejlepší začít.

Touhle trojicí ale výčet opomenutých letošních her ani zdaleka nekončí. Jaké další resty Šárka, Lukáš a Jarda stihli nachytat a doporučit? Poslechněte si celý díl Questu o hrách, které se do stopáže nevešly.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.