Hnutí okolo Andrew Tatea mi nahání strach. Bejt citlivej se mění, říká moderátor Hugo Wiesner

11. únor 2024

Hostem Pochlap se byl devatenáctiletý hudebník, moderátor a podcaster Hugo Wiesner. Václav Rouček s ním v podcastu rozebíral, jak všechno dokáže stíhat, proč je dobré být emocionální a proč nemá rád hnutí okolo Andrew Tatea.

„Říkám na všechno ano. Tak si vybírám, co budu dělat. Jsem z umělecky založený rodiny, asi jsem k tomu přístupu predestinovanej. V umělecký skupině GUFRAU rapuju, ale pořád nevím, jaká je moje role. Nejvíc umím prodávat to, co vyrábíme. Nejlepší věci vzniknou tak, že se prostě vyráběj,“ říká na úvod Hugo.

Kromě umění se Hugo Wiesner věnuje podcastu MOSHPIT a také moderaci na Rádiu Spin. „V podcastu řešíme témata, který nám přijdou důležitý, jako je alternativní školství nebo renesance post-punku. Baví mě dokazovat si různý věci, zároveň si říkám, co jinýho bych vlastně dělal. Jsem mladej, musíme to bombit, dokavaď to jde,“ pokračuje v Pochlap se.

Hugo Wiesner s Václavem Roučkem

„Bejt citilivej se mega mění. Maskulinní hnutí okolo Andrew Tatea mi nahání strach, jsou to proudy, který se snažej zrušit emocionalitu, prodávaj jen hustle. Jsem v bublině, kde lidi umí mluvit o emocích,“ říká v rozhovoru.

„Naposledy jsem brečel, když začala válka na Ukrajině. Byl jsem na horách a zavolal tátovi, abych mu řekl, že ho mám rád a z toho se rozbrečel. Dojímají mě ukázky lidskosti. Strach mám z extremismu a lidský neochoty. Všichni byste měli chodit k psychologovi. Pomohlo mi to, když jsem začal mít první sexuální zkušenosti,“ uzavírá.

Proč je Yzomandias jeho vzor? Kdy se naposledy rozčílil? Umí sdílet emoce? A proč nedokáže brečet? Poslechněte si nový díl Pochlap se s Hugo Wiesnerem.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka