Hovínka můžou léčit a Brňan vysklil dveře na úřadě. To jsou nej zprávy minulého týdne

21. červenec 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejšťavnatější borůvky ze zpravodajského koláče. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici zdravého životního stylu šokovala zpráva o tom, že v jednom jamajském se jistý Brit pokoušel ochutnat všech 21 nabízených drinků. O pár hodin později ale zemřel. Podle rodiny nebožtíka přitom zemřít nemusel, kdyby dostal lepší zdravotnickou péči.

Zuzanu jakožto fanynku fekálního humoru a fekálií obecně potěšila zpráva o tom, že transplantace výkalů by mohla vyřešit léčbu některých bakteriálních infekcí. V současné době probíhá výzkum, který zjišťuje, zda ji lze použít i u jiných nemocí. Jedním ze zákroků, kdy transplantace stolice pomáhá nejčastěji, je průjmové onemocnění způsobené bakterií Clostridium difficile. To člověka napadá nejčastěji v situaci, kdy je běžná střevní flóra poškozená antibiotiky.

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna. Dveře vysklím při každé návštěvě,“ hlásal tamní cholerik spokojeně na úřadě poté, co jedny dvířka takto zdevastoval.

Je mezi léčivými bobky, brněnským vandalem a neblahým koncem alkoparty nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka