Jaké jsou PRESSpektivy Českého rozhlasu?

23. duben 2013

Co takhle zkusit práci pro Rozhlas? Napadlo vás to někdy? Pokud ano, právě pro vás pořádá Rozhlas od loňského roku pravidelně workshop PRESSpektivy, který byl společně s tak zvanou Akademickou nocí tématem úterního Universa.

Rozhlas má jeden důležitý moment. Intimitu, která novinám chybí. Moderátora si pustíte doslova do vlastního bytu,“ vysvětluje svoji náklonnost k Rozhlasu Jakub Hein, účastník workshopu PRESSpektivyBudoucnost žurnalistiky.

Dvanáct studentů z celé republiky si během prvních dubnových dnů zkusilo za přítomnosti lektorů z ČRo Radia Wave a Radiožurnálu a ruského novináře Arťemije Troického, co obnáší práce rozhlasového reportéra. Dva čtyřčlenné týmy chystaly rozhlasové reportáže, třetí tvořil rozhovor pro měsíčník Bel Mondo.

O tom, jak jejich snažení dopadlo, co jim workshop dal a kam a jak se hlásit, pokud se chcete účastnit další dílny ČRo, byla v Universu řeč s koordinátorkou PRESSpektiv Adélou Havránkovou a účastníky dubnového workshopu Tomášem Fraňkem, Jakubem Heinem a Václavem Rokytou.

02873886.jpeg

Podrobnější informace o příštích Presspektivách sledujte na jejich profilu na Facebooku a na webu Radia Wave.

Proběhněte se s Heideggerem v zádech
Druhým tématem Universa byla tak zvaná Akademická noc, která proběhne ve čtvrtek večer (25. dubna) na FF UK a FAMU. Vedle klasického studentského křepčení se bude filozoficky sportovat (!), hrát divadlo i diskutovat. Program a průběh večera přiblížila v Universu organizátorka Akademické noci Karolína Chloubová.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka