Jakub Polanka o JFW, Evergreen butik

20. duben 2009

V rozhovoru s návrhářem Jakubem Polankou jsme se vrátili ke kauze Japan Fashion Week. Ve stručnosti jde o to, že nadnárodní kadeřnická společnost Macmillan přes České Centrum v Tokiu naslibovala třem českým návrhářským značkám účast na japonském týdnu módy.

Leeda, Klára Nademlýnská a Jakub Polanka s nadšením připravili speciální kolekce a přijeli do Tokia. Až tam se Leeda a Klára Nademlýnská dozvěděly, že vlastně neprošly výběrem a v programu Fashion Weeku nejsou. Jakub Polanka sice v programu byl, ale podmínky, za kterých měla přehlídka proběhnout byly tak špatné a amatérské, že od ní raději ustoupil. Pokud nevěřícně kroutíte hlavou, poslechněte si rozhovor s Jakubem Polankou, v předchozích dílech Modeschau najdete vyjádření návrhářek značky Leeda.

00905064.png

Kdo udělal chybu? Čeští návrháři, tím, že věřili informacím a ujišťování tokijského Českého Centra, že je všechno v pořádku? Nebo České Centrum, které zřejmě neprověřilo, jestli firma Macmillan opravdu na Fashion Weeku zajistila to co slíbila? Řešení celé záležitosti proběhne s největší pravděpodobností soudní cestou. Žádný soud už ale návrhářům nevrátí vynaložené úsilí a promarněné příležitosti, které se jim na JFW nabízely. Kromě toho se navíc obávají, že jejich věci budou kopírované a prodávané pod jinou značkou.

00905074.png

Reportérka Anny tentokrát zamířila do butiku s ekologickou a přírodní módou. V Evergreenu ve Slezské ulici na Vinohradech koupíte oblečení ze sóji, bambusu, nebo čínských kopřiv, které dobře vypadá a příjemně se nosí.

Pokud jste se nebyli podívat na přehlídce španělských značek Desigual, Cimarron a Uno de 50, na kterou jsme vás zvali minule, prohlédněte si alespoň fotogalerii z akce na stránkách BellaBrutta.cz.

V příští Modeschau vás pozveme na chystanou přehlídku návrhářky Evy Brzákové, která předvede novou kolekci Suspire 28.4.2009.

odkazy:


První JFW Jakuba Polanky
www.jakubpolanka.com
www.etique.cz
www.bellabrutta.cz
www.e-be.cz

playlist:


Casio Kids - Fot I Hose (Moshi Moshi)
Desire - Dans Mes Reves (Italians Do It Better)
Yeah Yeah Yeahs - Zero, Animal Collective Remix (DCG/Interscope)
Polly Scattergood - Please Dont Touch (Mute)
Ten Kens - Spanish Fly (Fat Cat)
Trailer Trash Tracys - Stragling Good Guys (No Pain In Pop)
The Woods - The Dark (Piller Records)
Neon Indian - Deadbeat Summer (unsigned)
Salem - OhK (Big Love)
Lady Sovereign, Pennies (Def Jam)

autor: nikamay
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.