Japonský muž chce být kolie a Brňané metali housky po prodavačce. To jsou nej zprávy minulého týdne

11. srpen 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejšťavnatější jahůdky ze zpravodajského tácu. Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici pejsánků zaujala zpráva o tom, že Japonec si plní svůj životní sen tím, že se snaží vtělit do psa. Konkrétně do dlouhosrsté kolie. Za kostým, který je v životní velikosti psa, zaplatil téměř 16 tisíc dolarů, což je v přepočtu skoro 350 tisíc korun.

Japonec Toco svůj život v psím kostýmu sdílí na sociálních sítích, hlavně na YouTube. Na svém kanálu má třeba videa, na kterých se nechává venčit, setkává se s ostatními opravdovými psi, hraje si s míčkem nebo se třeba pokouší psát štětcem v tlamě na papír.

Zuzanu dojala zpráva o tom, že Brit Roger Mairlot se ve svých 74 letech snaží chodit alespoň na jeden koncert za večer. Někdy jich stihne i pět za den. A má v plánu v tom pokračovat, dokud mu to zdraví dovolí. Před pandemií Covidu-19 takto zvládnul absolvovat dokonce 725 koncertních nocí v řadě.

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna: muži v Brně metali housky po prodavačce. Je až moc hezká, vysvětlili strážníkům.

Je mezi výtržníky milujícími pečivo, kulturu milujícím seniorem a lidskou kolií nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.