Jsou dnešní videohry moc dlouhé? Herní čas je relativní a subjektivní

17. červenec 2020

Zažili to skoro všichni hráči včetně moderátorů Questu. S dospíváním času na hraní ubývá a naopak roste chuť na koncentrované zážitky, kterým nemusíme věnovat stovky hodin, abychom jen nakoukli do spleti komplexních herních systémů. Jarda, Šárka a Lukáš polemizují o tom, jestli jsou všechny osmihodinové hry vlastně krátké a ty stohodinové příliš dlouhé.

Že dnes vychází spousta zbytečně dlouhých her, na tom se shodnou všichni tři. Lukáš Grygar hned v úvodu podotýká, že prodlužování není jen herní doménou, ale došlo k ní v minulosti i ve filmové branži a několikaminutové kraťasy existují v symbióze s prodlouženými čtyřhodinovými celovečerními opusy.

Podle Šárky Tmějové je pocit přílišné délky až příliš subjektivní, a kde by ona některé hry nekompromisně přestříhala, tam se ostatní nejvíc baví. Jarda Möwald začíná filozofickou debatu otázkou, po jak dlouhé době si všichni tři vlastně troufnou titul zrecenzovat. Šárka si po deseti hodinách na recenzi samurajské akce Ghost of Tsushima netroufá, a tak přispívá alespoň svými dojmy z feudálního Japonska. Lišky tam prý místo dobré noci dávají hráčům ukazatele k duchovním místům.

Budou otevřené světy Ghost of Tsushima a Assassin’s Creed Valhalla patřit do výběru příliš dlouhých her? Pusťte si aktuální díl Questu o tom, jestli máme na hraní málo času, nebo nám ho jen vývojáři kradou až moc.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.