Moje jméno a případná přezdívka:
Juliana Fischerová, bloguju jako Maškrtnica
Jsem ročník:
1990
Na Radiu Wave zastávám práci?
Tahám z lidí rozumy o jídle. Zajímám se o novinky v gastru. To se nedá nazvat prací! Moderuju pořad Ve vlastní šťávě.
5 pro mě zásadních alb:
Two Shoes – Cat Empire
Lollipop – The Chordettes (to je první deska, na kterou si pamatuju!)
God Is My Bike – Maďa Vidal
Všehochuť – Sto múch
Bolo nás jedenásť – Jara Filipa
Mé nejoblíbenější filmy?
Cokoli od Monty Pythonů.
Jestli čtu, tak většinou?
Knihy o jídle, beletrii. Teď čtu Radku Denenmarkovou, jinak mám moc ráda třeba Daniila Charmse, ale upřímně, aktuálně mám ráda jakoukoli knihu, kterou mi dítě dovolí otevřít a dočíst. Kromě pohádek, říkanek a ukazovacích knížek, ty si nechá číst rádo a často ono, já z nich tak velký požitek nemám.
K jídlu a pití mám nejraději?
Chleba s máslem. A pak rýži s něčím.
Když mám volný čas, tak ho trávím?
Se ŽofiAnnou, na kafi nebo někde venku.
Co bych chtěl sdělit světu?
Ochutnávejte bez předsudků. A samozřejmě, zkoušejte pořád nové dovednosti – třeba upéct chleba!
Všechny články
-
Jak poznat, že je půda skutečně živá? Do dvou měsíců stráví i bavlněné prádlo
„Půda by nás měla zajímat všechny bytostně, protože nás živí,“ říká Zuzana Benešová z projektu Živá půda, který se zabývá poradenstvím pro její vlastníky či zemědělce.
-
S chilli olejem jídlo exploduje chutěmi, aniž by bylo přehnaně pálivé, říká jeho výrobce Lukáš Bauer
Možná jste se s tím na sociálních sítích setkali – rychlým jídlům dominují čínskou kuchyní inspirované recepty na nudle a rýžové pokrmy dochucené dávkou chilli oleje.
-
I kapslové espresso může chutnat dobře, říká kavárník a pražič Kristián Kříž
S koordinátorem české pobočky SCA Kristiánem Křížem jsme probrali, jak se kávová scéna vyvíjí i proč mají kavárníci potřebu si zkoušet kávu pražit sami.
-
V soutěžích se chci naučit dovednosti od úspěšných kolegů, říká zlatá kuchařka Hana Budková
V kuchařském světě existují různá ocenění, žebříčky a průvodce nejlepšími restauracemi, ale také soutěže mezi kuchaři. Jednu z nich vyhrála mladá kuchařka Hana Budková.
-
Teorie v gastrooborech by se mohla aktualizovat. Nadšení studenti mi dávají energii, říká učitelka
Spolu s Kristýnou Herinkovou, učitelkou na žatecké střední škole, jsme probrali, co a jak se při výuce snaží změnit.
-
Bez poctivého šlapaného zelí a pohanky se neobejdeme, říká valašský šéfkuchař Jiří Hrachový
Vařit valašskou kuchyni v Praze za doprovodu cimbálovky zní trochu jako kýč, ale v některých místech se daří balancovat na hraně. Na Korunní ulici je to případ Výčepu.
-
Předpověď pro gastro v roce 2023: Více zeleniny, sounáležitosti a dostatek omastku
S gastroredaktorkou Darinou Sieglovou jsme se zamýšlely nad novinkami, které přinesl rok 2022. A také nad možnostmi, které by se ve světě jídla mohly objevit v roce 2023.
-
Nic proti kaprovi, ale nemusíme se jím nacpat, říká kuchař Jiří Horák
Podle Jiřího Horáka nesmí na stole chybět vinná klobása k obědu a ryba a salát k večeři, prostě to, co večeří většina národa.
-
Když není samotný cider dost zajímavý, jsme v půlce procesu octa, říkají výrobci Eva a Ivo Laurinovi
S Evou a Ivem Laurinovými jsme se bavili o tom, co obnáší vyrábět cider i orleánský ocet, a proč se pustili do tradičních místo o něco rychlejších moderních metod.
-
Brambora nemusí být jen příloha, radí strakonický šéfkuchař Pavel Drdel
Zero waste vaření u nás není jen doména několika pražských restaurací. Své o tom ví šéfkuchař Pavel Drdel.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »