Moje jméno a případná přezdívka:
Juliana Fischerová, bloguju jako Maškrtnica
Jsem ročník:
1990
Na Radiu Wave zastávám práci?
Tahám z lidí rozumy o jídle. Zajímám se o novinky v gastru. To se nedá nazvat prací! Moderuju pořad Ve vlastní šťávě.
5 pro mě zásadních alb:
Two Shoes – Cat Empire
Lollipop – The Chordettes (to je první deska, na kterou si pamatuju!)
God Is My Bike – Maďa Vidal
Všehochuť – Sto múch
Bolo nás jedenásť – Jara Filipa
Mé nejoblíbenější filmy?
Cokoli od Monty Pythonů.
Jestli čtu, tak většinou?
Knihy o jídle, beletrii. Teď čtu Radku Denenmarkovou, jinak mám moc ráda třeba Daniila Charmse, ale upřímně, aktuálně mám ráda jakoukoli knihu, kterou mi dítě dovolí otevřít a dočíst. Kromě pohádek, říkanek a ukazovacích knížek, ty si nechá číst rádo a často ono, já z nich tak velký požitek nemám.
K jídlu a pití mám nejraději?
Chleba s máslem. A pak rýži s něčím.
Když mám volný čas, tak ho trávím?
Se ŽofiAnnou, na kafi nebo někde venku.
Co bych chtěl sdělit světu?
Ochutnávejte bez předsudků. A samozřejmě, zkoušejte pořád nové dovednosti – třeba upéct chleba!
Všechny články
-
Gastro se vrátilo ke své podstatě – a tou je dobré jídlo, říká šéfkuchař Radek David
S Radkem Davidem jsme probrali, jak se mění koncept restaurací, v nichž působí, a kromě toho jsme se pokusili najít i nějaká pozitiva, která poslední rok gastru přinesl.
-
Šunku v Česku usušíte klidně pod střechou stodoly, říká šéfkuchař Vojtěch Kalášek
Sušené šunky už nejsou jen výsadou Španělska nebo Itálie, v období zimy si můžete vyzkoušet domácí verzi „pršutu“ klidně i doma, na balkoně.
-
Jídlo musí být delikátní. Vyhnete se tomu, abyste i při šetrném vaření lidi šidili, říká šéfkuchařka
Lucie Rýzlerová kvůli pekařské brigádě během studia pedagogiky zcela změnila svoje zaměření.
-
Čeká nás rok jednoduchých konceptů, říká foodkritička Klára Donathová
Uplynulý rok byl pro gastronomii, podobně jako pro kulturu, spíš průšvihem. Přesto se našlo i pár světlých momentů, otvíraček a proměn.
-
S čistě žitným chlebem v Anglii neuspějete, říká český majitel řemeslné pekárny v Portsmouthu
Ladislav Adámek a Nikola Ondrášková odjeli do anglického Portsmouthu za prací před deseti lety.
-
Lidé nechtějí trávit čas zdlouhavou konzumací ryb, tak se jim to snažíme usnadnit, říká rybář
Kalendovi se přestěhovali do Chaber a dostali nabídku i na kus pozemku, který byl tehdy zarostlou roklí se zpustlým rybníkem. Rybník vyčistili a začali přemýšlet, co s ním.
-
Praha je jedlé město – zkuste doplnit vitaminy kdoulovcem, říká nadšená sběračka divokých plodů
Denisa Šimlová se zabývá sběrem méně tradičních plodů a s nadšením se o svoje vědomosti dělí prostřednictvím blogu Divoženka v kuchyni a kurzů kvašení.
-
Nemám rád burgery, jejichž chuť tě v půlce přestane bavit, říká majitel bistra Dish Matouš Petráň
Už osmým rokem Matouš Petráň vymýšlí, jak vylepšit klasický americký burger a zároveň příliš nezměnit jeho podstatu.
-
Nic zásadně zdravého pro všechny neexistuje, výživa je silně individuální, říká kuchařka Králiková
Co znamená zdravý styl jídla a jak se prolíná s ostatními oblastmi života? Nejen to jsme probírali s Janou Králikovou, výživovou poradkyní a lektorkou kurzů vaření.
-
Chyběl nám kontakt s lidmi, říkají blogeři Ogurčákovi, kteří si otevřeli vlastní bistro
Proč někdo opustí pohodlí práce z domova a psaní blogu o vaření pro radost, aby založil vlastní podnik?
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »