Když můj track vystřelil do žebříčku, šel jsem dál roznášet pivo, říká rapper Rohony

8. leden 2024

Vlna se tentokrát vypravila do městysu Stařeč u Třebíče, kde aktuálně sídlí zářící hvězda českého rapu Rohony. Hudebník sem do svého domovského prostředí podle vlastních slov utekl před elitářským městským životem a v domě po rodičích dal dohromady desku Superfly, na které kombinuje současný zvuk s citacemi bigbítových klasik a vzdává hold hudbě, která ho provází od dětství.

Nešlápl vedle. Poprvé v kariéře se rovnou se třemi tracky před koncem minulého roku dostal do digitálního žebříčku. Na křest ve vyprodaném kulturním domě ve Stařči dovedl přitáhnout lidi z celé republiky. Co má podle něj společného bigbít a rap? Je nová deska romantická? A co dělal, když se dozvěděl, že jeho song je ve stovce nejposlouchanějších na internetu?

„Vždycky mi to přišlo jako největší klišé, když někdo popisoval, jak se stal slavným přes noc. Vážně se mi to ale stalo, míval jsem spíš menší dosah a čísla. Jedno ráno jsem se ale probudil a měl jsem SMS zprávu od manažera, že můj track je v digitálním žebříčku. Přečetl jsem si to a šel pracovat do hospody jako normálně, už se mi ale vážně nechtělo,“ směje se rapper v salonku hostince ve Stařči, kde donedávna pracoval. S tím už ale seknul, všechnu energii se snaží znovu vkládat do hudby.

V které skladbě zpívá sborově Rohonyho rodina a nejbližší přátelé? Poslechněte si celou Vlnu.

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka