Klikující, sprintující a funkující Grundfunk

27. červenec 2012

Dave Lee je ve světě hudby již dvě desetiletí znám jako Joey Negro a kromě dnes již propracovaného systému vyhledávání dávno zapomenutých interpretů, jež oživuje na svých kompilacích, se věnuje i svému kapelnímu dítku.

The Sunburst Band je zavedená skupina, která má na kontě již tři alba. Tedy donedávna měla. Teď jsou už ale čtyři, a to nejnovější nazvané The Secret Life Of Us si představíme již tuto neděli. Negro tentokrát vsadil na spoustu hostů a album se tak konceptem blíží poslední novince od britských Reel People. Nečekejte žádná ohromná překvapení, ale těšit se můžete na příjemné letní songy, na které se nemusíte bát ihned roztančit.
zrecords.ltd.uk/artists/The+Sunburst+Band
facebook.com/thesunburstband

Nils Landgren, švédský zpěvák, ale především skladatel, trombonista a kapelník Funk Unit, loni vydal sólové album The Moon, The Stars and You, které si na rozdíl od předchozích funkem nabitých alb pohrává s daleko klidnější náladou. My si z něj pustíme ukázky především kvůli tomu, že se vám Viktor ve své pravidelné rubrice Groove Window chystá představit Landgrenova parťáka, kytaristu Andyho Pfeilera, který vydal již dvě sólové desky a funkem v nich rozhodně nešetří.
nilslandgren.com
andyp.se

Nejprve jsme vám ho představili jako součást dua Nude Continuum, poté pro změnu vydal album pod pozměněnou značkou Soul Continuum. Aktuálně si ale Australan James Higgins řekl, že zkusí prorazit pod svým vlastním jménem. Nedávno se přestěhoval z Brisbane do Sydney a pilně pracuje na novém materiálu, který by nám rád představil v co nejbližší době. Na svých stránkách nabízí po registraci volně ke stažení svůj loňský koncert a právě z něj vám v neděli zahrajeme a třeba vás tak nalákáme k sledování tohoto nadějného australského interpreta.
jamesfoxhiggins.com

02685970.jpeg

Tradiční migrénou bohů vás v neděli od 22 hodin na Radiu Wave provedou DJ Maceo a Viktor Mašát. Těšte se na funk, soul, groove a jazz.

autoři: Viktor Mašát , Maceo
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.