Lenka Štěpánková: JSEM, Olo o START-UP na PFW

21. červenec 2012

Zaujala nás elegantní, uvolněná a ženská kolekce z luxusních látek a měkoučkých kůží od nové značky JSEM. Její autorkou je čerstvá absolventka VŠUP Lenka Štěpánková, se kterou jsme se setkali v showroomu na Malé Straně. Shrnujeme také aktuální novinky ohledně Prague Fashion Weekend.

Prague Fashion Weekend předvede od 12. do 16. září to nejlepší z české módní tvorby. Stan, který pojme 600 diváků, bude stát přímo naproti Pražskému hradu na Hradčanském náměstí. Na tomto krásném místě poběží čtyři dni za sebou přehlídky českých a doplňkově i zahraničních návrhářů a značek. Na všechny přehlídky půjde vždy 100–200 lístků do volného prodeje. Pražský Fashion Weekend plynule naváže na Bratislavský víkend módy a přinese kromě přehlídek také souběžnou prodejní výstavu – showroom, podobně jako letošní Shooting Fashion Stars. Na tiskovce, na které nechyběla ambasadorka projektu Simona Krainová, jsme se ptali Oldřišky Křížové na soutěž pro mladé designéry START-UP. Jejími finalisty jsou mimo jiné Petra Pluháčková, Miroslava Horká nebo Petra Ptáčková, za doplňky jsou nominováni třeba Awkward nebo Zuzana Serbak. Jak bude finále START-UP vypadat, co bude účast pro designéry znamenat a čím se START-UP liší od Shooting Fashion Stars?

Kolekce JSEM se nám líbí proto, že není lacině sexy, ale inteligentně ženská. Pracuje s luxusními materiály a s principem zlatého řezu a Fibonacciho sekvence v jemné barevnosti bílé, béžové a korálové. Lenku Štěpánkovou jsme navštívili v showroomu a dílně, ve které jsou doma i Pavlína Nedělová (Tjuli) a Milina Havrlantová.

Odkazy:
jsem.name
www.praguefashionweekend.cz

Playlist:
Maria Minerva – The Sound (Not Not Fun)
Le1f – Wut (Greedhead)
Screamin' Rachael – Extacy (Trax)
Suzanne Kraft – Jus U (Young Adults)
Cooly G – Landscapes feat Simbad (Hyperdub)
Richard Schneider – Hello Beach Girls (Harvest)
Alan Hawkshaw and Brian Bennett – Mon Amour (themes)
Anywhere – Dead Golden West (ATP Recordings)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.