Mazlit se s krávami je trendy a randit s podobnými lidmi také. Dejte si nej zprávy minulého týdne

16. říjen 2020

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejkypřejší maliny ze zpravodajských keřů.

Jako obvykle se Mikrovlnky zaměřily na nevídané zprávy jak ze světa, tak z regionů a hlavně z Brna. Ivanu šokovala informace o tom, že si vědci došlápli na podobnost obličejů u dlouhodobých partnerů. Analyzovali fotografie 517 párů a zjistili, že tváře manželů se ani po sedmi dekádách společného života nepodobají, pár si je ale už od začátku svým vzhledem podobný ve srovnání s ostatními lidmi. S tím ovšem hrubě nesouhlasily moderátorky, které volí partnery od sebe rozdílné jako den a noc.

Zuzanu fascinovala zpráva týkající se objímání krav v Nizozemí. Tam se muchlání se skotem stalo novým wellness trendem. Díky vyšší teplotě těla krávy, pomalejšímu srdečnímu rytmu a značné velikosti se prý jedná o neuvěřitelně uklidňující zážitek. Podrbat zvíře na zádech, opřít se o něj, nebo se dokonce nechat olízat, to vše je součástí terapeutického setkání. Zuzana však tvrdí, že si člověk musí vystačit i s člověkem nebo kočičkou.

Nebyly by to Mikrovlnky, kdyby nezavítaly na Brněnsko. Tam se stala následující bizarnost: nad ránem u jednoho muže z Břeclavi u dveří zazvonila cizí žena. Poté co pán otevřel dveře, prošla okolo něj a rovnou se svalila na gauč. Stane se, myslí si Mikrovlnky.

Je mezi nevítanou návštěvnicí, mazlením se skotem a randěním s dvojníky nějaká tajemná souvislost? Vůbec ne, míní Mikrovlnky. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka