Medvěd v Coloradu si udělal 400 selfíček a Brňan ukradl tuňáky. To jsou nej zprávy minulého týdne

10. únor 2023

Zuzana Fuksová a Ivana Veselková v aktuálním díle podcastu Mikrovlnky vybírají ty nejchutnější jahody ze zpravodajského políčka. Jako obvykle se zaměřily na těžko pochopitelné zprávy jak ze světa, tak z regionů.

Ivanu jako milovnici zvířátek zaujala zpráva o tom, že fotopast v Coloradu zachytila 400 selfíček jednoho medvěda. Ten se předtím, než ulehl k zimnímu spánku, rozhodl, že se zachytí ve všech možných situacích. Zepředu, z profilu, z podhledu i z nadhledu.

Zuzanu zase šokovala informace o tom, že k negativním dopadům automobilismu jsme nevědomky tolerantnější než k dopadům kouření.

Nesměla chybět nějaká ta krimizpráva z Brna. Postřeh, pohotovost a lovecký talent prokázal pracovník tamního supermarketu, který při pracovní šichtě zpozoroval mladého muže s batohem. Sekuriťákův instinkt zavelel, aby do tašky nahlédl a strčil do ní ruku. K překvapení všech přítomných vylovil tuňáky schované v konzervách.

Je mezi brněnským milovníkem ryb, podceňovanými dopady automobilismu a medvědím narcismem nějaká tajnosnubná souvislost? Vůbec ne, míní Zuzana s Ivanou, ale to přeci vůbec nevadí. Zahoďte ambice pochopit svět a radši si poslechněte všechny novinky ze známého vesmíru v novém díle Mikrovlnek!

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.