Modeschau: Instant Shoe, Newintage

14. červenec 2012

Boty, které si stáhnete z internetu a vytisknete podle scanu vlastního chodidla na 3D tiskárně. Tak by to podle Pavly Podsedníkové mohlo fungovat v dohledu desítek let. Poslechněte si rozhovor o botách Instant Shoe. Druhá reportáž je o lifestylové značce Newintage, kterou vytvořili studenti zlínské UTB.

O diplomovém projektu Instant Shoe jsme s Pavlou Podsedníkovou natáčeli krátce po obhajobě. Kolekce vznikla pro značku Naranu, na které Pavla dlouhodobě pracovala s Markétou Šohajovou. Tato spolupráce se ale teď odmlčí, protože obě návrhářky se věnují vlastním projektům. V rozhovoru s Pavlou Podsedníkovou se kromě kolekce Instant Shoe seznámíte i s novou značkou oblečení pro děti Deux petits galopins, na které aktuálně pracuje.

Newintage je lifestylová značka týmu mladých designérů Fakulty multimediálních komunikací UTB ve Zlíně. V galerii Czechdesign se s ní můžete seznámit až do 16. srpna. Oděvy, šperky a doplňky včetně bytového vybavení vznikly na pětidenním workshopu. Projekt nám představil Richard Vodička z Fakulty multimediálních komunikací UTB.

Značka je inspirovaná životním stylem 20. a 30. let ve Zlíně, kdy tam lidé přicházeli za prací a novým moderním životem. Nejde přitom jen o opakování vintage prvků, ale o jejich reinterpretaci a posun prostřednictvím nových materiálů a technologií. O práci na oděvní části Newintage jsme v Czechdesign mluvili s Terezou Mašlaňovou a Radkou Hortovou.

Odkazy:
www.naranu.cz
www.newintage.cz

Playlist:
Ariel Pinks Haunted Graffiti – Only In My Dreams (4AD)
Cuushe – Summer Night Sketch, Botany Remix (Flau)
Sean Nicolas Savage – Chin Chin (Arbutus Records)
MNDR – Faster Horses (Ultra)
Saigon! – Painted redreal (uns)
Trailer Trash Tracys – Candy girl demo (No Pain in Pop
Eternal Summers – You Kill (Kanine)
Each Other – Ash Mound (Crikey!)
Taken By Trees – Dreams (Secretly Canadian)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.