„Moja stará mama si myslí, že robíme Peříčko.“ Koho milují nadějné mladé ženy z Vyhonit ďábla a jaký film je poznamenal?

19. únor 2021

Člen kapely Kelly Family Angelo byl v Německu pokutován za to, že nechal na koncertě zpívat čtyřletého syna, přitom sám kdysi vystupoval ve dvou a půl letech. „To byla jiná doba, devadesátky! Tehdy si ještě dětský práce lidi vážili,“ teskní Vítek. Aleše ale víc rmoutí, že Ota Černý už se nepodělí o tajemství kariéry vybudované na překotné mluvě. Budiž mu útěchou, že díky návštěvě dívek z podcastu Vyhonit ďábla se možná k mluvení přiučí i něco jiného. O filmu, samozřejmě.

Terézia Ferjančeková se Zuzanou Kašparovou jsou podle babičky první jmenované v podstatě aktualizovanou verzí kultovního Peříčka, do kterého v současném globálním měřítku fušuje i Gwyneth Paltrow. Holky sice na rozdíl od této multifunkční divy nehrály v žádném hollywoodském snímku, o tématech týkajících se sexu ale umí mluvit stejně otevřeně, a navíc daleko příčetněji. Kdyby prodávaly vaginální svíčky, určitě by nevybuchovaly. A mezi slavnými ksichty si také zvládnou vybrat zajímavější kusy než Gwyneth.

Čtěte také

„Timothée Chalamet, Robert Pattinson, Cillian Murphy, Harry Styles a Heath Ledger,“ sype suverénně z rukávu Zuzana svoje idoly, které spojuje pěkná čelist. „Držky trošičku,“ kvituje Aleš. „Cillian Murphy má zvláštní oči, ten mě trochu děsí. Takovej psychopat,“ brblá Vítek. „Je to trochu vodporný, ale možná mu jenom závidíme,“ zpytují kluci svědomí. A brzy vyplouvá na povrch, že je až tolik nezajímá, kdo se líbí holkám, jenom chtěli nenápadně stočit řeč na to, do koho jsou zamilovaní oni sami. Zdravíme Toma Cruise, Lea DiCapria a Brada Pitta!

Ale zpět k opačnému pohlaví, protože má také určitý potenciál. Nový film Nadějná mladá žena to potvrzuje nejen názvem, ale také režisérským vedením Emerald Fennell. „Naruby postavenej revenge thriller o vztahu mužů k ženám, kde se ženská mstí předstíráním opilosti a pak chlapovi nastaví zrcadlo,“ nastiňuje Vítek zápletku a ptá se holek, jestli jim přišla smysluplná. „Docela jo, myslím, že to je běžnej jev, že chlapi zneužívaj opilý ženy. Je fajn na to poukázat. Zároveň to ale bylo vyšponovaný do extrému, chyběl mi tam kladnej muž,“ říká Zuzana.

„Výskyt predátorů v tý lokalitě byl opravdu naddimenzovanej,“ souhlasí Aleš a všichni se záhy shodují, že ačkoli je snímek dobře napsaný a zábavný, předvídatelnost a do jisté míry i obsazení citlivé Carey Mulligan do hlavní role mu přeci jen trochu ubírají body. „Velkou devízou toho filmu je ale překvapivej konec,“ navnazuje Vítek, abyste do sledování Nadějné mladé ženy přeci jen neházeli vidle, dřív než vůbec začnete.

Jaké filmy kromě Harryho Pottera holky z Vyhonit ďábla navždy poznamenaly? Přijmou chlapci z Čelistí pozvání do epizody jejich podcastu o orálním sexu? Je možné nemít vztah k Danu Nekonečnému? Vyrazily už letos Terézia se Zuzanou na dírky? Je Aleš tak hubený kvůli projímavým účinkům herectví Eddieho Redmayna? Kde se válí Vítkova ledvina? Mají VHSky od Petra Konopníka koule? A kolik už jich prodal? Poslechněte si Čelisti!

autoři: Aleš Stuchlý , Vít Schmarc , Tereza Kunderová
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.