Parabible #15: Chybějící Bůh, hostiny a čtení z Ústavy

15. prosinec 2019

Snad ve všech Ježíšových podobenstvích lze najít postavu, která představuje Boha. Zajímavé ale je, že se jedná často o Boha absentujícího po většinu příběhu, který se do dění vrací až při rozuzlení. V Matoušovi 21, 33–40 je jedna z takových situací.

Patnáctý díl Parabible se za pomoci podobenství věnuje tématu hostiny. Ježíš provokuje i v této oblasti a stoluje s těmi, které ostatní od svého stolu odhání. Uslyšíte také další zpracování Ježíšových diskuzí s náboženskými oponenty. Když se totiž farizejům a zákoníkům nedařilo nachytat Ježíše na teologických otázkách, zkusili ho zaplést do politické diskuze. Víte, jak zní první článek Ústavy? A jak ho v Parabibli využije Ježíš jako podporu svých myšlenek?

Poslechněte si patnáctý díl Parabible v podání Alexandra Fleka s úvodem Petra Wagnera.

Podcastová série Radia Wave Parabible vzniká ve spolupráci s novým audioportálem Českého rozhlasu mujRozhlas.cz. Jednotlivé díly Parabible najdete postupně od 1. prosince každý den na stránce wave.cz/parabible a na mujRozhlas.cz. K odběru podcastu se můžete přihlásit na wave.cz/podcasty. Více informací o knize Parabible najdete na www.parabible.cz.

autoři: Alexandr Flek , Petr Wagner
Spustit audio

Související