Parabible #16: Ježíš a Boží náměstci

16. prosinec 2019

Ježíš svérázným způsobem smete ze stolu další otázku nastraženou jako argumentační past. V originálním znění, ve 20. kapitole Lukášova evangelia, ji kladou zástupci saduceů, kteří nevěřili na věčný život, vzkříšení ani anděly. Farizeové, odpůrci saduceů, diskuzi se zájmem sledují. Vypadá to ale, že se Ježíš nepřidá k nikomu a nešetří kritikou ani na adresu těch duchovních činovníků, co k němu pocítili přechodné sympatie. Jeho cesta zůstává svébytná a originální.

Jak by se dnes asi Ježíš přel se skeptiky, kteří tvrdí, že po smrti na člověka nečeká nic? Je možné upřímně praktikovat své náboženství a nenechat se odradit odstrašujícím příkladem jeho vůdců? Co je podle duchovního mistra z Nošovic nejdůležitější na světě? Odpověď je při vší své jednoduchosti celkem těžká.

Poslechněte si šestnáctý díl Parabible v podání Alexandra Fleka s úvodem Petra Wagnera.

Podcastová série Radia Wave Parabible vzniká ve spolupráci s novým audioportálem Českého rozhlasu mujRozhlas.cz. Jednotlivé díly Parabible najdete postupně od 1. prosince každý den na stránce wave.cz/parabible a na mujRozhlas.cz. K odběru podcastu se můžete přihlásit na wave.cz/podcasty. Více informací o knize Parabible najdete na www.parabible.cz.

autoři: Alexandr Flek , Petr Wagner
Spustit audio

Související