Parabible #4: Diskuze i provokace

4. prosinec 2019

Dá se říct, že Ježíš za svého života nejvíce rozčiloval jednu skupinu svých spoluobčanů, a sice zbožné slušné lidi, kteří kladli důraz na dodržování společenských a náboženských pravidel. Právě tito spořádaní věřící a certifikovaní ochránci jejich víry se stanou Ježíšovými nesmiřitelnými protivníky a jednou nejvíce přispějí k jeho odsouzení.

V první části můžeme skrze aktualizaci nahlédnout do způsobů, kterými Ježíš a jeho učedníci porušovali náboženské konvence a to, co bychom mohli dnes nazvat „dobrými mravy“. Druhá část kapitoly ale ukáže, že evangelium, a tudíž ani Parabible nehází všechny věřící ani teology do jednoho pytle. Dokladem je rozhovor s doktorem teologie Novotným, za kterým můžeme dobře tušit evangelijního intelektuála Nikodéma.

Poslechněte si čtvrtý díl Parabible v podání Alexandra Fleka s úvodem Petra Wagnera.

Podcastová série Radia Wave Parabible vzniká ve spolupráci s novým audioportálem Českého rozhlasu mujRozhlas.cz. Jednotlivé díly Parabible najdete postupně od 1. prosince každý den na stránce wave.cz/parabible a na mujRozhlas.cz. K odběru podcastu se můžete přihlásit na wave.cz/podcasty. Více informací o knize Parabible najdete na www.parabible.cz.

autoři: Alexandr Flek , Petr Wagner
Spustit audio

Související