Přehlídka županů, no make-up a chatařský swag. Jak se oblékají lidé módy v době karantény?

31. březen 2020

Jak mění karanténa naše oblékání? Vrátí se kvůli opatřením proti COVID-19 na módní výsluní staré dobré tepláky? Oslovili jsme několik osobností, kterým záleží na estetice života, a zeptali jsme se, jak vypadají jejich domácí outfity. Poslechněte si, jak se v době společenské izolace obléká designérka Liběna Rochová, herec Lukáš Hejlík, Jan Cina nebo „full time diva“ Vanda Janda.

„Já jsem vlastně odmalička vychovávaný v tom, že je oblečení na doma, oblečení na ven a oblečení do školy, potažmo do práce. Takže jsem zvyklý se na doma převlékat a teď se mi to hodí,“ říká herec Honza Cina. Poslechněte si, jaký je jeho domácí dress code a co se díky karanténě dozvěděl o svém nejoblíbenějším županu.

V luxusním županu trávila první dny v karanténě i Vanda Janda. Poslechněte si, jak dodržuje svoje pracovní i osobní motto „full time diva“ a proč jsou teď její outfity na ven ještě vyhrocenější než dřív.

„Ano, i moje oblékání karanténa změnila,“ přiznává designérka a profesorka UMPRUM Liběna Rochová. Zůstává i v soukromí stále věrná černé barvě a minimalismu? A jak podle ní současná krize ovlivní české módní značky a návrháře? Liběnu Rochovou jsme vyzpovídali telefonicky, po cestě do dílny, kde vyrábí tisíce roušek podle japonské předlohy.

Ke skvěle oblékaným českým osobnostem patří také herec Lukáš Hejlík. Autor Gastromapy, kterého si neumím představit jinak než v elegantním preppy stylu, se v době karantény rozhodl i s rodinou přestěhovat na chatu. Dotaz na jeho aktuálního oblékání ho rozesmál, ale poctivě a upřímně mi na něj odpověděl. Poslechněte si, jak.

Změnila karanténa vaše oblékání? Jste spíš diva v teplákách nebo diva v županu? A jak podle vás současná situace zasáhne českou módu, módní značky a návrháře? Pošlete nám svůj názor nebo fotku vašich domácích outfitů. Rádi je budeme sdílet na instagramu pořadu Šatníky

Spustit audio