Příběh Terezie a Báry: Když jsem utekla z domova, věděla jsem, že ségra mě pochopí a nepošle zpátky

23. prosinec 2021

„Měla jsem k Terezii až mateřské pocity, když mi zavolala, že mě chce za svědka, bylo to veliké překvapení,“ říká v sérii Tvůj Balanc o sourozeneckých vztazích Bára, nevlastní sestra Terezie. Mají společného tatínka, mezi sestrami je věkový rozdíl 15 let. Jejich vztah se proměňoval, napřed byl až trochu mateřský, dnes působí obě jako skvělé ségry. Bára Terezii pomohla, když ve třinácti letech utekla nešťastná z domova.

„Když jsem utekla z domova, jediný člověk, za kterým jsem chtěla jít, byla ségra.“ Terezie měla v pubertě konflikt s mámou. Věděla, že Bára ji vyslechne, pochopí a neřekne, ať se okamžitě vrátí domů.

Čtěte také

Terezie cítila tlak kvůli hraní hudby, kterému se věnuje dodnes. Necítila se doma dobře, jak sama říká, je velmi emotivní člověk a necítila se pochopena. Bára ji pochopila a pomohla tomu, aby se věci doma změnily.

Bára a Terezie mají ještě jednu sestru, se kterou se ale nestýkají. Zajímavé je, že Terezie označuje svého blízkého kamaráda za bráchu. Bydlel o patro níž a vyrůstali spolu, prožili spolu spoustu věcí a velmi si rozumí. „Je to pro mě kolikrát i víc než krevní příbuznost, toho vztahu si cením a jsem za něj vděčná.“

Poslechněte si celý příběh o pevném a hezkém sesterském vztahu, útěku z domova a „falešném“ bráchovi.

Tvůj Balanc o sourozeneckých vztazích je speciální sérií pořadu Balanc, který se věnuje sebepoznání a duševnímu zdraví. Přináší šest sourozeneckých příběhů. O ztrátě sestry, vyrůstání v neobvykle velkých rodinách, útěku z domova, o proměně bratra na sestru, snaze zlepšit vztah s bratry a o téměř ideální sesterské dvojici. Sérii zakončí bonusový díl s komentářem psycholožky a psychoterapeutky.

autor: Petr Bouška
Spustit audio

Související