S Ježíšem Kristem vedu dialog, máme společný smysl pro humor, říká herečka Simona Babčáková

2. červen 2024

Simona Babčáková je nejen známá herečka, lektorka a moderátorka, ale také žena s bohatým duchovním životem. Považuje se za součást Boha, cvičí jógu, má v srdci aktivovaného Krista i Buddhu a tančí extatické tance. V Hergot!u se mimo jiné rozpovídala i o své plánované delfíní dovolené.

Duchovně hledat začala Simona už ve 12 letech. Na této cestě ji doprovázely také sci-fi, dobrodružné a fantasy knihy. I díky těmto knihám a bujné představivosti prý v lidech rozeznává různé magické bytosti. Mám ochotu vidět ve světě fantazie a věřit v magii a baví mě komunikovat s realitou a testovat, jestli to funguje. Vidím trolly, vidím elfy nebo vidím lidi jako různá zvířata.

Přestože je Simona ke katolické církvi kritická, k Ježíši Kristu měla vždy blízko a je s ním v kontaktu. Komunikuji i přímo, kdykoliv se potřebuji v průběhu dne na něco zeptat. Vesměs jsou to s Ježíšem velmi vtipné dialogy, máme společný smysl pro humor, říká Simona. Naopak s Pannou Marií mají prý rozhovory jinou kvalitu.

Simona má zrovna před sebou i speciální delfíní dovolenou, která má na programu jógu, vizualizaci, čakrové dýchání nebo extatický tanec. Já si plním sen po 30 letech, kdy mě zajímá pole delfíního vědomí a jsem zvědavá co udělá moje pole vnímání s tímto polem vnímání. Kromě toho se Simona těší také na tanec, který je jí blízký v jakékoliv formě.

Jakým rituálem Simona začíná den? Proč má tak blízko k mechům? A jak si hledala vztah k Bohu? Dozvíte se v Hergotu!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.