Sportovní Silvestr 2023. Kdo a co nás pobavilo v uplynulém roce?

29. prosinec 2023
Tribuna

Kdo si počká, ten se dočká. Celou řadu nejvtipnějších, nejskandálnějších, ale taky nejbizarnějších momentů nabídl uplynulý rok 2023 až na samém konci, a tak je co vytahovat z rukávu. V nové a poslední Tribuně vyhlašujeme silvestrovské ceny.

Fotbal je coby největší sport světa také líhní mnoha bizarních událostí. Letos tomu nebylo jinak: nabídl to nejlepší, ale i to nejhorší z nejpopulárnější světové hry. Anticenu za nejhorší práci s fanoušky tak dostávají České Budějovice, které se dokázaly zbavit vlastních příznivců.

Čtěte také

Tomuto sportu patří také tzv. sexistické prasátko, o které se mohou podělit Luis Rubiales a Joey Barton. První jmenovaný za své chování po triumfu Španělek na MS, druhý za prohlášení, že ženy by neměly do fotbalu vůbec mluvit, protože mu nerozumí.

Bizarních věcí byl tento rok plný. Vojtu Jírovce tak třeba zaujaly dresy šipkařů na probíhajícím mistrovství světa. „Najdeme na nich Santy Clause, některé zase znázorňují montérky a dalších podivností je tam celá řada. Je to velmi zajímavý žánr,“ říká Vojta s tím, že tak divokým kreacím se nemohou rovnat ani cyklistické, ani fotbalové dresy.

Co dalšího divného přinesl uplynulý rok ve sportu? Poslechněte si závěrečnou Tribunu nejen roku 2023.

autoři: Vojtěch Jírovec , Martin Vait
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.