Tip Adama Gebriana: Zajeďte do Kláštera v Broumově, můžete tam i přenocovat

22. leden 2019
Tip

Každé úterý naše rubrika Tip přináší doporučení známých osobností. Tento týden pro vás vybíral architekt Adam Gebrian. Radí navštívit národní kulturní památku Klášter Broumov. Ten nabízí bohatý program ve svém revitalizovaném Vzdělávacím a kulturním centru nebo přilehlých klášterních zahradách. O jejich současnou podobu se postaralo architektonické studio ADR. Areál klášteru také nabízí netradiční možnost ubytování v renovovaných mnišských celách.

Po cestě do Broumova se také můžete zastavit v Městském muzeu v Jaroměři, které se nachází ve Wenkeově domě. Bývalý obchodní dům vznikl podle návrhu architekta Josefa Gočára již v roce 1911. Gebrian rovněž doporučuje navštívit právě probíhající výstavu v Centru současného umění DOX, která se věnuje kapele Tata Bojs. Ta letos slaví 30 let od svého vzniku. Za konceptem výstavy stojí zakladatel skupiny a vizuální umělec Milan Cais. Pro další doporučení si poslechněte celý Tip s Adamem Gebrianem.

Příští týden opět doporučuje violoncellistka Terezie Kovalová.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.