Uhrančivě spletitá hudba. Chief Bromden vydali svou dosud nejintenzivnější nahrávku

20. březen 2024

Jednu z dřívějších promo fotek pořídili před hromadou odpadků a stejně na ni vypadají sošně. Estetiku kapely Chief Bromden to shrnuje docela výstižně – hrají bordel, který je ale zároveň velmi elegantní. Teď vydali album in/tense logic, na němž pět různých hlasů našlo dosud nejkompaktnější podobu osobitého výrazu, který tuhle kapelu provází od začátku.

Ještě před vydáním desky Chief Bromden zveřejnili i klip k „love songu“ Velvet Hell, do jehož osobní roviny se propisuje i vnímavost k dění v zemích sužovaných třeba válečnými konflikty. „Jsou věci, které my můžeme prožívat naprosto svobodně a někdo jiný na světě tu možnost nemá,“ říká k tomu zpěvák a textař Štěpán Pařízek.

Chief Bromden teď vyráží na sérii koncertů, nové album in/tense logic pokřtí 22. března v pražských Kasárnách Karlín a 28. března v brněnském Kabinetu Múz. Na obou koncertech je doprovodí Barbora Hora a Edúv syn, kteří oba na desce i hostují.

O vybočování z komfortních zón, o tom, zda je jim bližší spletitost anebo elegance, a hlavně o změnách, které se v kapele Chief Bromden i jednotlivých členech udály během let, co vznikalo aktuální album. Modeláři ale zodpoví i klíčovou otázku – jak se na desce ocitl kroužkovací fantom Luboš Bailador.

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.