Universum: Duben Měsícem mezinárodního dobrovolnictví

3. duben 2012

Sdružení dobrovolných aktivit INEX připravilo na duben sérii akcí, které mají veřejnosti přiblížit náplň dobrovolnických workcampů ve světě, které organizace pořádá. Celý projekt dostal název Měsíc mezinárodního dobrovolnictví a byl tématem úterního Universa Radia Wave.

Cestovat, poznávat svět a mluvit s lidmi vycházející z rozdílných kultur, je snem mnoha studentů i mladých lidí. Jenže cestování je často velmi nákladná záležitost. Pokud ale člověk na chvíli zapomene na vlastní prospěch a nebolí ho práce a pomoc pro druhé, nemusí být cesta za hranice republiky nakonec tak nákladná. Stačí sehnat peníze na cestu. Právě tak totiž můžete vycestovat jako dobrovolníci.

Pokud vás podobný zpusob výletnictví nikdy nenapadl a netušíte jak to na takovém dobrovolnickém workcampu vypadá, přichystala pro vás organizace INEX Měsíc mezinárodního dobrovolnictví, během kterého se při několika akcích můžete s průběhem a náplní podobného výjezdu seznámit.

O celé akci, dobrovolnické práci i zahraničních workcampech jsme si v úterý večer povídali v Universu s dobrovolnicí Šárkou Čapkovou a zástupcem sdružení INEX Lukášem Policarem.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.