Universum & Markething

10. duben 2012

Úterní akademickou hodinku Radia Wave z velké části vyplnilo povídání o velmi čerstvém a našlápnutém projektu Markething.cz studentů Marketingové komunikace a PR na FSV UK. V relaci jsme také stačili probrat 25. výročí studijního programu Erasmus a krátce nahlédnout na aktuální dění ve světě vzdělávání.

Bývalý ministr školství Josef Dobeš se vrací zpátky na úřad! Křičely v minulém týdnu palcové novinové titulky. Josef Dobeš se hned tři dny po své ministerské rezignaci vrátil do Karmelitské v pozici poradce současného šéfa úřadu Ladislava Němce. Svoji novou pracovní pozici ale kvůli „mediálnímu hyenismu“ už po pěti dnech opustil. Vzniklé situaci jsme se věnovali ve zpravodajství Universa, které také třeba pozvalo na mezinárodní divadelní festival studentských spolků Encounter, který se do 14. dubna odehrává v Brně.

Čistě studentských tematických webů je na české síti jako šafránu. Takových, které by od počátku publikovaly článek denně a směle i svojí profesionalitou konkurovaly zaběhlým médiím, ještě méně. Server Markething.cz, který vznikl jako ryze studentská iniciativa posluchačů MKPR FSV UK se k této metě rychle blíží, a proto jsme si o něm povídali i v úterý večer v Universu.

Hosty ve studiu Radia Wave byli zástupkyně šéfredaktora Eliška Kubešová a tiskový mluvčí projektu Martin Maxa. Řeč se točila nejen kolem obsahu a cílů webu, ale také kolem samotného studia marketingové komunikace.

autor: Pavel Cyprich
Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.