Ve Zkouškovým mě bavilo hnát postavu do extrémů, říká herečka a influencerka Gabriela Heclová

12. duben 2021

Ve čtvrtek 8. dubna vyšlo nových šest dílů Zkouškovýho, podcastového seriálu Radia Wave. „První série byla hodně pozorovací. Zajímalo nás, jak postavy mluví, jak se chovají, jaké je jejich prostředí, kde žijí. V druhé sérii jsme se rozhodli, že budeme dramatičtější: jaké jsou okolnosti, co se jim dějí, jak na ně reagují a co ovlivňuje a mění jejich životy,“ říká Šimon Holý, režisér a scenárista seriálu. 

V nové řadě Zkouškovýho jsou postavy o rok starší a řeší o trochu dospělejší problémy. Nově z ústřední šestice vypadla postava Zdeňka, protože ve Zkouškovém má nárok být hlavní postavou pouze ten či ta, kdo prožívá zkouškové období na vysoké škole. Nahradila ho postava Kristíny v podání herečky Martiny Znamenáčkové, která řeší život na koleji a hlavně sexuální obtěžování ze strany pedagoga. 

Silnou příběhovou linku dostala i postava influencerky Emy, kterou si opět zahrála Gabriela Heclová. Potýká se s hejtry. „Celá druhá série je hodně velký drama, každá postava prožívá docela složitou palčivou situaci. Jsou to takový problémky, který fakt hodně mladých lidí prožívá. Některé jsem si prožila i já sama nebo je znám od kamarádů, kteří mi volají, že jsou z něčeho nešťastní,“ říká Gabriela Heclová. 

Vi Huyen Tranová během natáčení Zkouškovýho 2

V dalších linkách se řeší třeba, jak si nacházet nové přátele, když ztratí ty z dětství, duševní zdraví, vztahy na dálku, cancel culture na sociálních sítích nebo sňatky stejnopohlavních párů. „My jsme si řekli, že by bylo super vzít všechny postavy a ukázat, co se stane, když se jim všechno pokazí a změní. Pojďme začít od začátku,“ dodává Šimon Holý.

Nové epizody Zkouškovýho si můžete poslechnout na webu wave.cz/zkouskovy, v aplikaci mujRozhlas a v dalších podcastových aplikacích.

S jakými problémy se tvůrci Zkouškovýho potýkali? U čeho se nejvíce pobavili? Co v nových dílech známé postavy vysokoškoláků prožívají? Poslechněte si celý rozhovor Jardy Petříka s režisérem Šimonem Holým a herečkou Gabrielou Heclovou.

Spustit audio

Epizody Zkouškového

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.