Vyhrát soud, vydat album. Ed Sheeran je mistr timingu, místy pak i songwritingu

18. květen 2023

Velké finále Eurovize máme za sebou a kapela Vesna, která reprezentovala Česko, se umístila na desátém místě. V aktuálních Velkých číslech si Annabelle s Filipem poslechli Švédku Loreen, která zvítězila již podruhé, probrali albovou novinku Eda Sheerana nebo se rozplývali u čerstvého singlu Remi Wolf a výrazného rapového objevu z New Yorku.

Ed Sheeran vyhrál soud ohledně plagiátorství a teď číselně válcuje svět s novým albem Subtract –⁠ v rodné Británii je první, ve Spojených státech druhý (hned za country zpěvákem Morganem Wallenem). V souvislosti s vydáním desky zaznívaly fráze jako „první upřímná“ nebo „tahle je pro mě nejdůležitější“ a překvapivě i Filip si na ní našel přesvědčivá místa.

Kalifornská hudebnice Remi Wolf svůj první singl letoška věnovala připravovanému komediálnímu seriálu I'm a Virgo, který staví na absurditě. Novinka Prescription prý vznikala tak trochu po telefonu (dle představ showrunnera Bootse Rileyho) a podle Annabelle (i Filipa) je absolutním bangerem. Dech moderátorům vzala i nekompromisní rapperka Scar Lip, která je (třeba po Ice Spice) dalším newyorským objevem.

Randí spolu Taylor Swift a Matty Healy? A kterému rapperovi vzdává hold jméno syna Rihanny a A$AP Rockyho? Pusťte si čerstvý díl Velkých čísel!

autoři: Filip Černý , Annabelle
Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka