Vypsaná fiXa, Žbirka a Calin jako objev roku. Ceny Anděl neznají hudbu současnosti

18. duben 2023

V sobotu se konalo předávání Cen Anděl. Jedním z vítězů je i pětadvacetiletý rapper a R&B zpěvák Calin, který se stal objevem roku. Proč jsou překvapivé i další výhry v hlavních kategoriích? V čem se Ceny Anděl povedly a v čem nepovedly? Pusťte si podcast Kompot!

Brněnský umělec Calin má miliony zhlédnutí na svých videoklipech a hraje v největších českých arénách. Přesto byl českou hudební akademií „objeven“, až letos. „Hudba, kterou dělám, je součástí kultury, jíž se dříve nevěnovala až taková pozornost. A nezastupuju ji zdaleka jenom já, je to víc kluků. Pokud bychom byli z té menší pozornosti kyselí, nikdy se to neprolomí. Myslím, že je nejvyšší čas, abychom se už do takových anket, jako je Anděl, dostávali. Beru to ale sportovně a jsem za tu cenu vděčný. Že jsem ji dostal letos, je podle mě vedlejší,“ řekl Calin v rozhovoru na Novinky.cz po sobotním vítězství. Kdo by mohl získat Cenu Anděl za objev roku příště? Jak mohla Vypsaná fiXa vyhrát Skupinu roku a Meky Žbirka Zpěváka roku? Pusťte si Kompot!

Mladé lásky to mají těžké, zejména pokud jsou pod drobnohledem sociálních sítí. Kompot se proto rozhodl nejmenovat žádný slavný pár, který se objevil nebo neobjevil na festivalu Coachella probíhajícím o víkendu v Kalifornii. Proč to děláme a má to nějaký smysl? Poslechněte si nový díl podcastu Kompot!

Třicetiletá Eva Burešová vydala nové album Úsměv Mony Lisy. Poslechněte si recenzi v nové epizodě Kompotu a sledujte nás na Instagramu!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.