Westernoví Desperados 3 jsou nejlepší taktickou hrou od dob Commandos 2

26. červen 2020

K Jardovi a Lukášovi se u příležitosti westernového speciálu tentokrát nepřidala Šárka, zato ve svém domácím studiu přivítali hosta, ostříleného pistolníka Vaška Pecháčka. Ten je běžnou profesí sice herním novinářem, při hraní Desperados 3 ale nasazuje kožený klobouk a kolty nosí proklatě nízko.

Lukáš s Jardou napřed svého hosta vyzpovídali z jeho dlouhotrvajícího vztahu k realtimovým taktickým hrám, kam Desperados 3 rozhodně spadají. Vašek se jim svěřil s tím, že ho na nich nejvíc fascinuje řešení komplexních situací, které se na první pohled vyřešit nedají, a případný úspěch je tedy mimořádně uspokojivý. Neboli „satisfakující“, jak se mezi trojicí pro tento díl velmi uchytilo. Celý žánr pak Václav přirovnává k luštění sudoku s měnícími se čísly.

Moderátoři následně začali vzpomínat na to, se kterými hrami zasazenými na Divoký západ si užili nejvíc legrace. Jarda se nemohl vyhnout obligátní vzpomínce na Red Dead Redemption, Lukáš v mainstreamovém ranku dává přednost Call of Juarez. Dočkáte se ale i doporučení z méně provařených vod, protože mezi kovboji a zlatokopy se nemusí nutně odehrávat jen střílečky. Nakonec se Jarda s Vaškem skoro pohádali kvůli tomu, jestli byli Commandos svazující anebo svobodná hra. Kdo má větší pravdu? Dozvíte se v Questu.

Jak se správně vyslovuje studio autorů Desperados 3 Mimimi Games? Proč je textovka Oregon Trail kultovní v Americe, ale v Evropě ji skoro nikdo nezná? Poslechněte si aktuální díl Questu o westernových hrách.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka