Chladné emoce. Inspiraci nastupujícího podzimu vytěžují Fred again.., Bob Bleedy i Easy Life

21. září 2022
Topinky

„Myslíš na mě, když jsi s někým jiným? Mluvíš se mnou, když mluvíš s někým jiným?“ Carly Rae Jepsen se v nejnovější ochutnávce z chystaného alba ptá na věci, na které v hudební redakci Radia Wave neznáme odpověď. Nikoliv chladnoucí vztahy, ale přibývající chladné dny se rozhodli vytěžit Easy Life, kteří k sobě na novince Antifreeze přizvali Guse Dappertona. Mezi Prahou a Berlínem rozkročený Bob Bleedy naopak zpívá o jiné těžbě – o těžbě lidských bytostí. Smile On My Face!

Fred again.. - Danielle (Smile On My Face)

Credits: Fred Gibson, Danielle Balbuena, Giampaolo Parisi, Marco Parisi, Benjamin Gibson, Dave Hamelin, Mike Dean, Ronjae England, Sean Solymar
Label: Atlantic
Album: Actual Life 3 (January 1 - September 9 2022)

Britský producent Fred again.. patří mezi nejvyhledávanější popové hitmakery posledních let a je podepsaný pod hity Eda Sheerana nebo Stormzyho. Věnuje se ale i taneční hudbě a své čistě klubové bangery čas od času sbírá na kompilace Actual Life. Třetí díl série vyjde na konci října, Actual Life 3 shromáždí tracky natočené v roce 2022 a bude mezi nimi i skladba Danielle (Smile On My Face). Fred again.. ji poprvé zahrál při setu v londýnském Boiler Roomu letos v létě a tracku si nešlo nevšimnout. Stojí na vokálu zpěvačky 070 Shake z dva roky staré skladby Nice To Have. Na Danielle (Smile On My Face) se v roli spoluproducentů podíleli také Benji Gibson, PARISI a Four Tet.

Bob Bleedy - Resource

Credits: Robert Kříž
Label: ODDITY
Album: Codependers

Zpěváka, songwritera a producenta Roberta Kříže můžete pamatovat jako polovinu synth-popového dua JayRõ, které se mimo jiné zúčastnilo předloňského ročníku exportní soutěže Czeching. Po jeho přesunu do Berlína se, stále spjatý s labelem ODDITY Records (Yasha, Anna Vaverková), který spoluzaložil, začal věnovat své sólovce pod jménem Bob Bleedy. Po singlech Emotion In Motion, Sniffer Dogs a nostalgické teenage hymně Dreaming, ke které nechyběl promyšlený videoklip, teď Bob Bleedy láká na vydání debutové desky Codependers singlovou novinkou Resource. „Píseň jsem napsal, když jsem se cítil použitý někým blízkým. Byl jsem považován za zdroj, který se dá těžit, a ne za lidskou bytost, a tak jsem svůj hněv ventiloval skrze stěnu zkreslených kytar,“ říká. Jedno z nejsilnějších témat alba připravovaného na 29. září je temné přání konce světa. Videoklip k tracku vychází tento čtvrtek a ukáže rvačku mezi dvěma muži, která náhle končí objetím, zatímco hromada televizních obrazovek vysílá zkázu Země.

Carly Rae Jepsen - Talking To Yourself

Credits: Carly Jepsen, Benjamin Berger, Ryan Rabin, Simon Wilcox
Label: School Boy / Interscope
Album: The Loneliest Time

The Loneliest Time se bude jmenovat šesté studiové album kanadské zpěvačky Carly Rae Jepsen. Vyjde 21. října a po singlech Western Wind a Beach House přichází zatím nejchytlavější kus z nového materiálu – singl Talking To Yourself. „Myslíš na mě, když jsi s někým jiným? Mluvíš se mnou, když mluvíš s někým jiným?“ ptá se v textu. Se skladbou odkazující k disco horečce jí pomáhal producentský tým Captain Kutz a písničkářka Simon Wilcox. Carly Rae Jepsen příští týden startuje severoamerické turné So Nice, během něhož se objeví na 28 místech v USA a Kanadě.

Easy Life - Antifreeze ft. Gus Dapperton

Credits: Murray Matravers, Oliver Cassidy, Sam Hewitt, Lewis Berry, Jordan Birtles, Brendan Rice
Label: Island
Album: Maybe In Another Life…

Poslední dny dávají jasně najevo, že léto skončilo a blíží se zima. Ta ovlivnila novou skladbu skupiny Easy Life, na které spolupracovali s Gusem Dappertonem. Antifreeze je dle jejich slov inspirovaná zimou a chladnými emocemi, které jsou s ní spojené. „Chtěl jsem s Gusem něco natočit od chvíle, co jsme se poznali. Video jsme točili během nejstudenějšího dne, který si pamatuju,“ říká frontman Easy Life Murray Matravers, který skladbu stihl napsat s americkým bedroom popovým hudebníkem ještě během loňského covidového lockdownu. Melancholická, funkem říznutá balada je také ochutnávkou z druhé desky v Leicesteru usazené skupiny Maybe In Another Life…, která vyjde 7. října. Z té vyšly už dva singly: OTT, na kterém hostovala BENEE a Dear Miss Holloway, který obohatil Kevin Abstract.

Kdo narozdíl od Filipa patří mezi nejvyhledávanější popové hitmakery posledních let? A je v pořádku těžit lidské bytosti jako zdroje? Poslechněte si verbální útoky redaktora Filipa Černého a všechno se dozvíte.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka