Hana Frišonsová: Sleepwalkers, Simply For Simple

24. březen 2012

Už za pár dnů se v pražském Mánesu uskuteční událost Shooting Fashion Stars 2012. Večer přehlídek 30. března bude letos nově následovat dvoudenní prodejní showroom.

V Modeschau vám postupně představujeme hvězdné kolekce 8. ročníku SFS. Tentokrát jsme natáčeli o kolekci Sleepwalkers Hany Frišonsové, která bude mít na SFS 2012 absolutní premiéru.

Minule jsme vám představili kolekce Ivany Kaňovské (Tension) a LaFormela (Raves Flight), příště se můžete těšit na rozhovor s Petrou Pluháčkovou. Tento týden jsme navštívili Hanu Frišonsovou, jejíž kolekce zatím nebyla k vidění nikde jinde. Jak se dozvíte v rozhovoru, Hana ji teprve v těchto dnech dokončuje. Protože nás velmi zaujala předchozí kolekce Mysteries (prezentovaná na Odrazit 2011) byli jsme velmi zvědaví, jakým směrem bude Hana Frišonsová pokračovat. Od temných barev se posunula k jasnějším a kožené bondáže ustoupily do podoby detailních doplňků. Poslechněte si rozhovor o kolekci Sleepwalkers.

Ateliér Liběny Rochové letos pokračoval ve spolupráci s butikem Simple Concept Store v Pařížské ulici v Praze. Projekt Simply For Simple umožňuje talentovaným mladým návrhářům představit své školní práce vedle zavedených jmen světového módního průmyslu. Tři týdny jsou teď v Simplu vystavené oděvy, obuv a doplňky pěti vybraných studentů. Jako nejlepší z nich byla porotou Simply For Simple vybraná Karolína Juříková (rozhovor o vybrané kolekci si poslechněte zde), za své vrstvené modely inspirované domácí vintage. Koncept Simply For Simple nám vysvětlila Liběna Rochová.

Kromě dvou modelů Karolíny Juříkové jsou v Simplu na tři týdny vystavené také oděvy od Moniky Krobové, Kristýny Novákové, obuv od Marie Petrákové a obuv a taška od Antonína Šimona. Všechny kousky podle nás stojí za to a v příštích dílech Modeschau se o nich dozvíte víc. Tentokrát jsme s mikrofonem zastavili autorku luxusních dřevěných high heels Marii Petrákovou.

Odkazy:
hanafrisonsova.com
www.sfstars.cz
www.vsup.cz
simpleconcept.cz

Playlist:
James & Evander – Welcome to Planet Dance (Gold Robot)
Spooky Moons – Circadian Rhythm (Teen River)
Comodo – Havana (Cave Chorus Records)
John Carpenter – Slowly To The Shadows (uns.)
Jane – Its a fine day (Cherry Red Records)
Zammuto – Shape Of Things To Come (Temporary Residence)
Fort Romeau – SW9 (100% Silk)
Wim Mertens – Maximizing the Audience (Les Disques Du Crépuscule)

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.