Jak manipulovat? Seriál Inventing Anna dává podrobný návod a najde se v něm každý

22. únor 2022

Inventing Anna je nejsledovanější seriál na Netflixu i v České republice. Proč nás příběh podvodnice z newyorského Manhattanu fascinuje? Z toho samého důvodu, proč řešíme, že si autorka Sexu ve městě v devadesátkách psaním snadno vydělávala na drahé boty a Emma Smetana nakupuje nemovitosti nebo jezdí na dovolenou. Lehněte si na pohovku a pusťte si terapii s podcastem Kompot.

Inventing Anna je příběh o touze po slávě a uznání. Baží po nich nejen podvodnice Anna Sorokin, kterou hraje Julia Garner, ale i „obyčejní“ lidé v jejím příběhu – kamarádky, novinářka nebo právník. V čem je seriál výjimečný? Zjistíte v Kompotu. Mimochodem, žurnalistka Jessica Pressler, která případ Sorokinové zmedializovala, je rovněž autorkou článku, který byl předlohou filmu Hustlers s Jennifer Lopez.

Spisovatelka Candance Bushnell, která napsala knižní předlohu k seriálu Sex ve městě, zveřejnila výšku svých honorářů za tištěné články v časopisech, které dostávala v devadesátkách. Postava Carrie Bradshawové si tedy podle všeho dokázala na svůj luxusní život na Manhattanu vydělat sama. Brad Pitt žaluje Angelinu Jolie, protože prodala půlku jejich francouzského zámku ruskému oligarchovi a on tam teď mimo jiné nemůže bydlet. Pusťte si celý Kompot!

Je v pořádku lynčovat Emmu Smetanu a Jordana Haje za to, že si zažádali o státní podporu a pak odjeli na dovolenou? Vykašle se Courtney Cox na plastickou chirurgii? A jaký salát jedla Jennifer Aniston každý den při natáčení Přátel? Pusťte si novou epizodu a sledujte Kompot na Instagramu.

Spustit audio